Hlavní obsah

Farah je potřetí evropským atletem roku, Beitiaová poprvé

Funchal

Britský běžec Mo Farah byl potřetí vyhlášen nejlepším evropským atletem roku. Mezi ženami vyhrála anketu Golden Tracks poprvé španělská výškařka Ruth Beitiaová. Výsledky byly dnes slavnostně vyhlášeny na Madeiře.

Foto: nike.com

Mo Farah

Článek

Třiatřicetiletý Farah v srpnu v Riu de Janeiro zopakoval olympijský double na pět i deset kilometrů. Obhájit londýnský triumf na delší trati dokázal v Brazílii i přesto, že při závodu upadl. O vítězství v tradiční anketě se s ním ucházeli německý oštěpař Thomas Röhler a italský výškař Gianmarco Tamberi.

Beitiaová se dočkala ceny pro atletku roku v Evropě v 37 letech. V Riu rovněž vybojovala zlato, navíc letos potřetí za sebou vyhrála mistrovství Evropy. V hlasování porazila polskou kladivářku Anitu Wlodarczykovou a řeckou tyčkařku Ekaterini Stefanidiovou.

Vycházejícími hvězdami byli na galavečeru ve Funchalu vyhlášeni německý trojskokan Max Hess, mistr Evropy a stříbrný medailista z halového MS, a belgická vícebojařka Nafissatou Thiamová, nečekaná olympijská šampiónka z Ria. Úspěšně startuje i ve výšce, v níž na ME v Amsterodamu skončila čtvrtá.

Reklama