Hlavní obsah

Na HME pojede šestadvacet atletů

Praha
Aktualizováno

Šestadvacet jmen je v konečné nominaci českých atletů na halové mistrovství Evropy, které se uskuteční příští týden od pátku do neděle v Bělehradu. Hvězdou týmu je čtvrtkař Pavel Maslák, který čtyři roky na vrcholné akci pod střechou neprohrál a bude útočit na třetí titul kontinentálního halového šampióna za sebou.

Foto: Vít Šimánek, ČTK

Romana Maláčová vyhrála halové MČR výkonem 4,50 metrů a chybět nebude ani na HME v Bělehradu.

Článek

V neděli uzavřená nominace původně čítala sedmadvacet jmen, druhý náhradník do štafety na 4x400 metrů Michal Desenský ale nakonec nevyhověl regulím Evropské atletické asociace a v pondělí byl ze seznamu reprezentantů vyškrtnut.

Ambice má i Hejnová a Helcelet

Kromě Masláka pojede s vysokými ambicemi do Srbska také druhá žena evropských tabulek na čtyřstovce Zuzana Hejnová. Na šampionátu v Srbsku mohou vysoko pomýšlet také obhájce bronzu vícebojař Adam Sebastian Helcelet, jenž má letos v hale životní formu, a také koulaři Tomáš Staněk s Ladislavem Prášilem. Oba však mají lehké zdravotní trable, Staněk se svalem, obhájce bronzu z Prahy s loktem.

Sezónu kvůli zranění vynechali Jakub Holuša, vítěz patnáctistovky z pražského HME, dálkař Radek Juška, jenž před dvěma lety získal stříbro, a tyčkařka Jiřina Ptáčníková.

Štafeta na 4x400 metrů, jíž čeká obhajoba bronzu ze šampionátu v Praze, bude mít po vyřazení Desenského jediného náhradníka Víta Müllera. Stálou sestavu tvoří Maslák, Jan Tesař, Patrik Šorm a Jan Kubista.

Do Bělehradu odjede druhá nejpočetnější výprava v historii HME, nejvíc atletů dosud závodilo na domácím halovém kontinentálním šampionátu v Praze, kde čeští atleti získali dva tituly a celkem šest medailí. Ty kromě Holuši a Jušky nebude obhajovat ani vícebojařka Eliška Klučinová, která se rovněž potýkala se zdravotními problémy.

Nominace ČR na HME v atletice v Bělehradu
Muži: Jan Veleba (60 m), Pavel Maslák, Jan Tesař, Patrik Šorm (všichni 400 m, 4x400 m), Filip Sasínek (800 m, 1500 m), Jan Kubista (800 m, 4x400 m), Jan Friš (1500 m), Jakub Zemaník (3000 m), Petr Svoboda (60 m př.), Jan Kudlička (tyč), Martin Heindl (výška), Tomáš Staněk, Ladislav Prášil (oba koule), Adam Sebastian Helcelet, Jiří Sýkora (oba sedmiboj), Vít Müller (náhradník na 4x400 m).
Ženy: Klára Seidlová, Barbora Procházková (obě 60 m), Zuzana Hejnová, Denisa Rosolová (obě 400 m), Lenka Masná, Kateřina Hálová (obě 800 m), Diana Mezuliáníková, Simona Vrzalová (obě 800 m, 1500 m, 3000 m), Michaela Hrubá (výška), Romana Maláčová (tyč).

Reklama

Související témata: