Hlavní obsah

Nový kouč a hned první halová medaile! Funguje to, hlásí nadšená Hejnová

Bělehrad

Dvě světová zlata, olympijský bronz i štafetové medaile. Sbírka Zuzany Hejnová je velmi bohatá, v sobotu večer ale do ní přibyl další hodně cenný přírůstek. Poprvé vybojovala individuální medaili ve své „záložní“ halové disciplíně. Na halovém mistrovství Evropy v Bělehradě doběhla na čtvrtce stříbrná v čase 52,42 s.

Foto: Darko Vojinovic, ČTK/AP

Zuzana Hejnová se s vlajkou v ruce raduje ze stříbra na HME.

Článek

Jak moc si ceníte medaile na hladké čtyřstovce?

Je to skvělá známka, že spolupráce s trenérem Balzerem a projeví se to snad i v létě. I když ten čas nebyl nic moc, ve finále se prostě hraje na medaile a tu jsem uhájila, tak mám radost. Samozřejmě zlato je zlato, ale chtěla jsem aspoň nějakou medaili. I když jsem měla letos druhý nejlepší čas, bylo to hodně našlapané, tak jsem ráda, že jsem svou pozici potvrdila.

Sbíhala jste na třetím místě, jak se závod vyvíjel z vašeho pohledu?

Na seběhu jsem dost zpomalila, nechtěla jsem se strkat, protože kolize seberou dost sil. Pak mi utekla Francouzka, musela jsem jí obíhat. Ale takticky jsem to zvládla dobře a jsem hrozně šťastná i za stříbro.

Favorizované Švýcarce Lee Sprungerové v závěru zcela došly síly…

Já počítala, že to rozběhne rychle, měla jsem v plánu se zařadit za ní, ale Francouzka mě tam zkušeně nepustila. Trochu jsme čekala, že to Lea překopne a nevydrží. Dva běhy zbytečně hnala, nemá zkušenosti, člověk musí umět trochu pošetřit síly do třetího běhu a jí se to dost vymstilo.

Spíše perličkou je, že vítězná Francouzka Gueiová byla v rozběhu nejprve diskvalifikována za způsobení pádu Denisy Rosolové a pak byla do semifinále navrácena.

Možná by se mi to teď hodilo, ale já nejsem zastánce diskvalifikací a posoudili to tak, že za to nemohla.

Na rozdíl od překážkáře Petra Svobody v pátek se k vám dostala po závodě česká vlajka. Věděla jste, kde ji hledat?

Nevěděla, naštěstí mi ji hodili, protože by mi bylo líto ji nemít.

Šla jste do finále s větším klidem než venku na čtvrtce překážek? Přece jen hala je pro vás spíše doplněk…

Přesně tak, cítila jsem se mnohem lépe než včera, výborně jsem se na dnešek vyspala, i když jsem byla bolavá, ale to jsme byly asi všechny. Není sranda zvládnout tři závody během dvou dnů, tak jsem ráda, že to takhle dopadlo.

Jak vás takový výsledek povzbudí směrem k letní sezóně? V Londýně budete útočit na třetí světové zlato v řadě…

To je cíl mé sezóny. Halu jsem brala jako zpestření a dobrou přípravu na léto. To se povedlo, nic mě nebolí, jsem hrozně spokojená a těším se na přípravu.

Teď si dopřejete pár dnů trochu odpočinku?

Snad mi týden volna trenér dá, abych si odpočinula, pak se vrhnu na přípravu.

Reklama