Hlavní obsah

Atletické ME se v olympijském roce 2020 uskuteční v Paříži

Paříž

Atletické mistrovství Evropy se v olympijském roce 2020 uskuteční v Paříži. Dnes o tom na zasedání ve francouzské metropoli rozhodla rada Evropské atletické asociace. Jiné město o pořádání tohoto šampionátu nemělo zájem, Tbilisi loni kandidaturu stáhlo.

Foto: Jan Kucharčík

Výškařka Michaela Hrubá, ilustrační snímek.

Článek

Zástupci Paříže dnes funkcionářům představili projekt, pak jim byl šampionát formálně přidělen. Paříž bude dějištěm atletického ME podruhé, poprvé se tam konalo v roce 1938. V roce 2003 hostila Paříž mistrovství světa.

Evropský šampionát, kterého by se mělo zúčastnit až 1500 atletů ze zhruba pěti desítek zemí, se uskuteční na stadionu Charléty na jihovýchodě Paříže. Tento stánek s kapacitou 20.000 diváků v letech 1994 a 2002 hostil finále atletické Grand Prix. Na začátku července tam proběhne mítink Diamantové ligy.

"Stadion Charléty nabízí fantastické podmínky pro atletiku a pařížské publikum je známé svým nadšením. Kapacita stadionu je pro mistrovství Evropy perfektní, takže pravděpodobně hlavně na večerním programu bude hodně diváků," uvedl na webu evropské federace její prezident Svein Arne Hansen.

Mistrovství Evropy se od roku 2010 koná vždy v sudých letech. Loni ho hostil Amsterodam, v roce 2018 nejlepší evropské atlety přivítá Berlín.

Reklama

Související témata: