Hlavní obsah

Překážkářka Hejnová kvůli bolavé achilovce nepojede na ME družstev

Praha
Aktualizováno

Překážkářka Zuzana Hejnová kvůli problémům s achilovkou vynechá mistrovství Evropy družstev, které se uskuteční od 23. do 25. června ve francouzském Lille. Tři běhy by pro ni představovaly příliš velké riziko. Dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek by musela absolvoval rozběh a finále své disciplíny a ještě čtvrtkařskou štafetu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mistryně světa Zuzana Hejnová na Zlaté tretře.

Článek

Hejnová sice závodí, ale achilovku pořád cítí. Šéflékař atletické reprezentace Jiří Neumann a lékařka Karolína Bílková jí start nedoporučili. "Mrzí mě, že ve Francii s týmem nebudu, reprezentovat pro mě vždy bylo a bude čest," uvedla Hejnová v tiskové zprávě atletického svazu. Chybět bude také překážkář Petr Svoboda, který po bronzu na halovém ME kvůli potížím s achilovkou ještě venku nezávodil.

Jinak se česká reprezentace na superlize, kam postoupila před dvěma lety, představí v nejsilnější možné sestavě. Mezi muži by měli mezi opory patřit oštěpař Jakub Vadlejch, koulař Tomáš Staněk nebo dálkař Radek Juška. Čtvrtkař Pavel Maslák poběží dvoustovku, kde o víkendu vylepšil český rekord. V závodě na 400 metrů nastoupí Patrik Šorm. Patnáctistovku poběží bronzový medailista z halového ME Filip Sasínek, Jakub Holuša nastoupí v závodě na 3000 metrů. Největší hvězdou ženské části týmu je oštěpařka Barbora Špotáková.

Bitva o záchranu s Řeckem a Běloruskem

Čeští atleti se budou snažit udržet mezi elitou. "Výkonnost našich atletů v letošním roce vypadá velice dobře, ale podobně jsou na tom i ostatní federace, se kterými budeme soupeřit. Nebude to vůbec jednoduché a předpokládám, že budeme bojovat s Řeckem a Běloruskem o udržení ve skupině. Uvidíme, v jaké sestavě přijedou Nizozemci," uvedl reprezentační šéftrenér Tomáš Dvořák.

Vedle Řeků, Bělorusů a Nizozemců budou v superlize ME družstev závodit také výběry Francie, Velké Británie, Německa, Polska, Španělska, Ukrajiny a Itálie. Poprvé v historii budou soutěže třídenní. Novinkou jsou rozběhy na všechny hladké a překážkové sprinty.

Reklama