Hlavní obsah

Uzdravená a pozitivně naladěná odletěla na MS talentovaná chodkyně Drahotová

Praha

Po delší době je opět spokojená. Talentovaná chodkyně Anežka Drahotová ve čtvrtek dopoledne odletěla na mistrovství světa do Londýna, kde ji v neděli čeká závod na dvacet kilometrů. „Zdraví je teď perfektní, což je takový ojedinělý okamžik,“ vyprávěla s úsměvem dvaadvacetiletá úspěšná atletka.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Anežka Drahotová.

Článek

Patří k největším atletickým talentům. Vyhrála juniorské mistrovství světa i Evropy a před třemi lety brala bronz z evropského šampionátu mezi dospělými. V roce 2015 ale přišlo zranění, které se později ukázalo být únavovou zlomeninou a Anežka Drahotová se najednou po sbírání úspěchů ocitla v nové roli, kdy se jí kvůli zdravotním problémům tolik nedařilo.

Teď už je ale zase veselá a na mistrovství světa zamířila ve čtvrtek dopoledne s dobrou náladou. „Zdraví je teď perfektní, což je takový ojedinělý okamžik,“ pochvalovala si dvaadvacetiletá chodkyně chvíli před odletem. „Nic mě teď nelimituje, takže jsem mohla trénovat naplno,“ vyprávěla s úsměvem na tváři.

Tréninky dopadly dobře

Do Londýna se vypravila na poslední chvíli právě kvůli tréninku. „Vzhledem k tomu, jak to se mnou bylo letos složité, cestujeme na šampionát až nyní. Byli jsme totiž ještě na Kanárských ostrovech, kde proběhla poslední příprava,“ vysvětlovala. „Tréninky dopadly dobře, takže odlétáme pozitivně naladění,“ přiznala s tím, že věří, že v neděli se jí v závodě na dvacet kilometrů povede dobrý výsledek.

„Konkrétní cíl nemám. Cítím se ale dobře. Chtěla bych předvést takový výkon, se kterým budu spokojená, což už se mi dlouho nepodařilo. Ráda bych si vylepšila mé letošní maximum a přiblížila se nějakému kvalitnímu času,“ přála si. „Už se na závod moc těším, snad se mi v něm povede splnit to, co chci,“ uzavřela usměvavá Anežka Drahotová.

Reklama