Hlavní obsah

Sprinterka Schippersová nepřijede na finále Diamantové ligy

Dvojnásobná mistryně světa na 200 metrů Dafne Schippersová nebude usilovat o triumf v Diamantové lize na stovce, ve které na MS v Londýně skončila třetí. Místo startu na pátečním finálovém mítinku v Bruselu nizozemská sprinterka předčasně ukončila sezónu.

Foto: Denis Balibouse, Reuters

Nizozemská sprinterka Dafne Schippersová.

Článek

Pětadvacetiletá Nizozemka sice na světovém šampionátu skončila v nejkratším sprintu na stupních vítězů, ale úspěch v závěrečném závodě Diamantové ligy nepřidá. "Nadešel čas, abych ukončila tuhle skvělou sezónu. Opravdu jsem ji chtěla zakončit při finále Diamantové ligy v Bruselu, ale musím teď poslechnout své tělo," oznámila Schippersová na svém facebookovém profilu. Na dvoustovce skončila minulý týden ve finále Diamantové ligy v Curychu čtvrtá.

V Bruselu budou jako první bojovat o diamant koulaři, které už ve čtvrtek čeká soutěž na náměstí Grand Place. Nastoupí v ní také český rekordman Tomáš Staněk, který v pátek vyhrál mítink v německém Bad Kostritzu. Čtvrtý muž mistrovství světa mezitím vyřešil problémy s třísly. "Těším se na toto finále, dám do toho všechno. Forma zůstala, jak ukázal pátek v Německu, věřím, že ještě můžu vrhnout daleko," uvedl v tiskové zprávě.

V pátečním hlavním programu budou závodit dvojnásobná mistryně světa v běhu na 400 metrů překážek Zuzana Hejnová a výškařka Michaela Hrubá.

Reklama