Hlavní obsah

Železný se rozloučí s domácími fanoušky v Mladé Boleslavi

PRAHA

Už zřejmě jen třikrát se legendární oštěpař Jan Železný poměří se soupeři. Ve čtyřiceti letech jeho skvělá kariéra končí, svým možným nástupcům předá trojnásobný olympijský vítěz, mistr světa a světový rekordman štafetu při domácí rozlučce 19. září na mítinku v Mladé Boleslavi.

Článek

Posledním závodem v Železného kariéře by pak mohl být 24. září mítink v Jokohamě. "O tomto startu ještě jednáme," řekl dnes ČTK atletův manažer Alfonz Juck, který potvrdil, že bronzový oštěpař z nedávného mistrovství Evropy v Göteborgu je zdravotně v pořádku a připraven se všech závodů zúčastnit. V neděli 10. září čeká Železného také soutěž oštěpařů na Světovém atletickém finále ve Stuttgartu.

Na domácí půdě se atletická legenda rozloučí tam, kde se sportem začala - na stadiónu v Mladé Boleslavi. Nebude to ale velkolepá podívaná s nejslavnějšími oštěpařskými jmény na startu. "Bude to přesně tak, jak to chce on sám," řekl Juck. "Bude to rozlučka s akcentem na tuzemské mládí. Ale všechno se to v těchto dnech ještě dotváří," uvedl manažer.

Závodu v Mladé Boleslavi se zúčastní pouze čeští oštěpaři včetně Petra Frydrycha, v němž Železný jako budoucí trenér Dukly Praha vidí velký talent a je připraven pomoci v jeho rozvoji. "Symbolicky chce předat štafetu mladým doma a dát najevo, že se přiblížila jeho trenérská kariéra," řekl Juck. "Bude to odkaz další generaci českých oštěpařů," dodal.

Reklama