Hlavní obsah

Holuša trénuje v Austrálii s polskou hvězdou Marcinem Lewandowským

Falls Creek

Mílař Jakub Holuša zahájil v Austrálii přípravu pod vedením nového kouče Tomasze Lewandowského. V jeho skupině je i trenérův bratr Marcin Lewandowski, mistr Evropy v běhu na 800 metrů z roku 2010 a aktuální halový evropský šampión na patnáctistovce. Český rekordman Holuša, který na loňském MS v Londýně skončil pátý, odešel od trenéra Jiřího Sequenta, protože už nechtěl trénovat sám.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Mílař Jakub Holuša.

Článek

Polák Tomasz Lewandowski vedle svého bratra připravuje také úřadující mistryni Evropy v běhu na 1500 metrů Angeliku Cichockou. Devětadvacetiletý Holuša jeho skupinu sledoval delší dobu. "Líbil se mi systém tréninku a také dobrá atmosféra ve skupině. Myslím, že tato změna mě může posunout dál, abych byl pravidelně připravený soupeřit s nejlepšími na světě," uvedl v tiskové zprávě.

Nyní je na měsíčním soustředění v australském horském středisku Falls Creek. "Aklimatizoval jsem se velice rychle, byla to taková léčba šokem, protože jsem hned začal běhat 30 kilometrů denně. Sice nízká intenzita, ale velký objem. Tomasz mě vůbec nešetří, a to je dobře," uvedl Holuša na facebooku své manažerské skupiny.

Pochvaloval si přiměřeně teplé počasí, které je ideální pro běžeckou přípravu. "A milióny cest pro běh, vše krásně po měkkém podkladu. Dá se běhat od 1600 do 1800 metrů nad mořem. Každý den je možné potkat stovky běžců. Sice tady nic není, ale žije to tady sportem," dodal.

Momentálně se chystá na halovou sezónu, jejímž vrcholem bude březnové mistrovství světa v Birminghamu. Tam bude na patnáctistovce obhajovat stříbro z HMS 2016 v Portlandu.

Reklama