Hlavní obsah

Někdejší trojka draftu NBA Mayo bude hrát čínskou ligu

Šen-jang

Trojka draftu NBA z roku 2008 a bývalý hráč Memphisu, Dallasu a Milwaukee O.J. Mayo bude hrát čínskou ligu. Do tamní profesionální soutěže se dvaatřicetiletý rozehrávač zapojí, jakmile bude liga rozehrána po přerušení způsobeném pandemií koronaviru. Oblékat bude dres týmu Liao-ning Flying Leopards, kontrakt podepíše po uplynutí povinné karantény, ve které se aktuálně nachází.

Foto: Sam Mircovich, Reuters

Basketbalová NBA se kvůli pandemii koronaviru nehraje. Trojka draftu NBA z roku 2008 a bývalý hráč Memphisu, Dallasu a Milwaukee O.J. Mayo bude hrát čínskou ligu (ilustrační foto)

Článek

Maya si v draftu NBA vybrala Minnesota, ale vzápětí byl vyměněn do Memphisu, v jehož barvách ve svém premiérovém roce odehrál životní sezonu s průměrem 18,5 bodu na zápas. V zámořské lize nastupoval osm let, průměrně nastřílel 13,8 bodu. V NBA odehrál 547 zápasů, skončil v ní po sezoně 2015/16 a trestu za užití drog. V posledních letech hrál v Portoriku či na Tchaj-wanu.

Čínská liga byla přerušena kvůli šíření nového typu koronaviru 1. února. Vedení počítá s pokračováním soutěže od poloviny dubna, hrát se má bez diváků.

Reklama

Související témata: