Hlavní obsah

Tabulku ligy basketbalistek zkompletovala kontumace

Praha

Vedení Ženské basketbalové ligy zkontumovalo sobotní zápas závěrečného kola mezi SBŠ Ostrava a Trutnovem, který se nemohl uskutečnit kvůli výskytu koronaviru v týmu Východočešek. Ostravský celek po přisouzeném vítězství 20:0 obsadil konečné šesté místo v tabulce a utká se v play off s brněnskými Žabinami. Sedmý skončil Chomutov, který tím pádem nastoupí proti druhému týmu základní části Hradci Králové.

Foto: David Taneček, ČTK

Vedení Ženské basketbalové ligy zkontumovalo sobotní zápas závěrečného kola mezi SBŠ Ostrava a Trutnovem, který se nemohl uskutečnit kvůli výskytu koronaviru v týmu Východočešek.

Článek

Už před posledním hracím víkendem byly známé čtvrtfinálové dvojice USK Praha - Trutnov a KP Brno - Slavia Praha.

Podle původního rozpisu se měla hrát po základní části tradiční nadstavba ve dvou skupinách, ale Asociace ženských ligových klubů se na začátku února rozhodla formát změnit kvůli přetrvávající pandemii koronaviru a rovnou přistoupit k vyřazovacím bojům.

Play off začne za týden a hrát se bude na tři vítězné zápasy. Devátý a desátý tým sehrají sérii na dvě utkání o umístění a o konečné pořadí budou obdobně hrát i vyřazení čtvrtfinalisté.

Ještě před startem play off se ve čtvrtek a v pátek v Chomutově uskuteční finálový turnaj Českého poháru. Ve čtvrtečním semifinále se utkají domácí Levhartice s KP Brno a v pražském derby USK a Slavia.

Basketbalová Renomia liga žen - 18. kolo:
Ostrava - Trutnov 20:0 kontumačně.

Reklama