Hlavní obsah

Milionová svatební cesta a líbánky zadarmo! Chcete taky? Vyražte do Bangkoku!

Bangkok

Na tři stovky párů se v hlavním městě Thajska zúčastnily každoročního závodu „Running of the Brides“, Běhu nevěst. Hlavní cenou je plně hrazená opulentní svatba a líbánky na Maledivách a v Japonsku. Není divu, že se nevěsty opravdu snažily.

300 nevěst závodilo v běhu na tři kilometry o vysněnou svatbuVideo: Reuters

 
Článek

Bílé svatební šaty ‒ a pod nimi ukryté běžecké elasťáky. Místo lodiček zářících flitry nazuté maratonky. Takhle bizarní pohled se vám může naskytnout snad jen v Bangkoku, kde páry soutěží o svatbu svých snů za peníze někoho jiného. Líbánky v nejníže položeném státě světa, na korálových atolech s názvem Maledivy a v japonském Sapporu známým svým sněžným festivalem jsou jen polovinou lákavé výhry.

Závod se běží na 3000 metrů a hlavní výhra má cenu dvou milionů bahtů (asi 1,4 milionu korun). Nevěsty zdolávají první dva kilometry samy ‒ nahoru a dolů po dálničním nájezdu, aby se na třetí a poslední kilometr spojily se svými drahými polovičkami a absolvovaly poslední tisícovku metrů na jejich zádech, kde mohou otestovat své schopnosti v oboru motivace svého druha k těm nejlepším výkonům.

Letošní ročník si podmanila Saisroy Songprasertová se svým nastávajícím chotěm Wasanem Thatnamolem, když cílovou pásku protli za 27 minut 43 vteřin. V doběhovém koridoru oba svorně prohlásili, že „běželi jako o život". Jestli běželi o šťastný život novomanželů, kteří ušetří hotový balík za vystrojení své veselky, pak běželi skutečně dobře.

Reklama