Hlavní obsah

TEST: Salming Speed Shoe Men. Rychlá a lehká bota

Praha

Vezmete ji do ruky a můžete začít ždímat. Jako opravdu ždímat. Chytnete patu, špičku a nemáte problém otočit do různých směrů. Oproti jiným „tvrdým výliskům“ se běžecké boty Salming Speed Shoe Men liší. Kdo si rád užívá pohyb v minimalistických botách s designem, který budí pozornost, tak může sáhnout po této volbě.

Foto: www.salmingstore.cz

Salming - Speed Shoe Men

Článek
Fotogalerie

Výrobce slibuje lehký, rychlý a přirozený běh ve světle modrých botách, které jsou navíc velmi lehké, váží 210 gramů. To v kostce nabízí Salming Speed Shoe Men - lehkost a flexibilita minimalistických bot za doporučenou cenu 3 199 korun.

Univerzální, to je slovo, které tyto běžecké boty spojuje. Ti, kteří vyhledávají speciály, možná nebudou nadšeni, ale základ je vyzkoušet, poté vynášet soudy. Boty Speed Shoe Men jsou tempové boty určeny pro běh na různém povrchu, navíc získáte rychlost, a to i díky vstřikované směsi odlehčené gumy v podrážce.

Sklon od paty ke špičce mají 5 milimetrů. Podrážka je vyrobena technologií RunLiteTM. Svršek boty je konstruován ze tří vrstev. Bota pro tento rok proti předešlému modelu z minulého roku používá třikrát odolnější směsi gumy.

Plusy, mínusy
+ pohodlí
+ design
+ stabilita
+ rychlost
- pouze jedno barevné provedení

Technologie Exo Skleton stabilizuje chodidlo při pohybech do stran a snižuje tlak na metatarzofalangeální klouby. Tato konstrukce eliminuje tření a chrání měkké části nohy, především ty, které se nachází pod přední částí chodidla.

Tlumící vrstva RunLite™ je ze vstřikovaného vysoce odolného materiálu EVA, který vytváří pohodlí pro nohu a zároveň umožňuje lépe vnímat povrch.

Nebojí se i drsného prostředí

Pokud máte s botami naběhat stovky kilometrů, je potřeba, aby byly nejen odolné, ale také pohodlné. V testech firmy Salming boty obstály i v drsném prostředí, protože byl zvolen svršek, který je konstruován ze tří vrstev.

Spodní vrstva z prodyšného materiálu zajišťuje pohodlí a komfort. Prostřední pomáhá stabilizovat laterální pohyby a snižuje tlak na chodidlo. Vnější tenká síťovaná vrstva obklopuje špičku boty a přidává další stabilitu a celkovou odolnost svršku boty.

Vzdálenost od paty k bříšku chodidla (62% podrážky) byla navržena s ohledem na maximální stabilitu a tlumení dopadů. Tato plocha je zakončena tzv. baletní čárou, která tuto stabilizační část ukončuje pod úhlem 75%.

Žádné viditelné deformace

Gumové pruhy, které jsou vyrobeny z nejodolnější odlehčené gumové směsi, jsou umístěny na podrážku tak, aby dodaly oporu například na prudké seběhy, nerovné schody nebo mokré cesty.

Při testování těchto bot jsem je střídal i s jinými značkami, abych získal bezprostřední porovnání. Měl jsem obavy, že pokud se vrátím od tlumené boty k těmto minimuskám, budu na asfaltu trpět, ale nestalo se. Naopak jsem navíc přidal na rychlosti, a to i přes navýšené kilometry.

Po naběhání více jak sto kilometrů jsou boty stále stejné. Žádné viditelné deformace, boty sedí, netlačí, jsou pohodlné. Jedním sloganem firmy je - stvořeny k rychlosti. Něco na tom bude.

Může se Vám hodit na službě Zboží.cz:
• běžecké boty Slaming Speed Shoe

Reklama