Hlavní obsah

Hrozně to bolelo, byla jsem úplně tuhá! ulevila si Soukalová. Žlutý dres udržela

Östersund

Výkonnost českých biatlonistek se závod od závodu lepší. Gabriela Soukalová sice v nedělním stíhacím závodě neudržela vedení a skončila na páté příčce, i tak ale odjíždí ze Švédska spokojená, jelikož udržela žlutý dres pro vedoucí ženu Světového poháru. V závěrečném závodu se v Östersundu naopak dostala do elitní desítky Veronika Vítková a také Eva Puskarčíková si výrazně polepšila, když poskočila z 43. na 22. bodovanou příčku.

Foto: Český biatlon, Petr Slavík

Česká biatlonistka Gabriela Soukalová před startem stíhací závodu žen ve švédském Östersundu.

Článek
Fotogalerie

Dvě chyby na střelnici a také horší běžecká část znamenaly propad na páté místo. Ve finiši Soukalová prohrála jen o tři desetiny spurt o bramborovou medaili s Francouzkou Marií Dorinovou-Habertovou.

„Dnes to bolelo, hrozně to bolelo! Jsem strašně ráda, že jsem v závěru udržela páté místo, protože od počátku závodu jsem byla úplně tuhá," ulevila si vítězka sobotního sprintu. Soukalová přiznala, že se v noci moc nevyspala. „Vůbec jsem nemohla usnout. Pak jsem ve tři hodiny dostala takový hlad, že bych snědla i peřinu. Jediné poživatelné, co jsem našla, byly ale jen chipsy. Není to úplně strava pro sportovce, byla jsem však šťastná, že mám co jíst," uvedla na webu Českého biatlonu.

„Po probdělé noci jsem si říkala, že budu vypadat hrozně. No, a vypadala jsem," dodávala se smíchem. Soukalová však udržela průběžné vedení ve Světovém poháru a také v rakouském Hochfilzenu pojede ve žlutém. „K tomu snad nemám co říci, to je prostě bomba! To jsem nečekala."

Na trati se trápila i Veronika Vítková, přesto se posunula do elitní desítky a skončila osmá. „Opravdu mi to nechutnalo, trápila jsem se od prvních metrů," přiznala členka úspěšné smíšené štafety. „Startovní pole vypadá hodně vyrovnané, jména se tam točí v každém závodě. Myslím, že to bude dramatická sezóna a doufám, že do ní také promluvím kvalitními výsledky," odhadovala Vítková.

Eva Puskarčíková se dočkala prvních bodů v sezóně a především vzpruhy do dalších závodů. „Podařilo se mi dobře rozvrhnout síly, a proto jsem si mohla v závěru ještě hrábnout do zbytku sil a zabojovat," popsala, jak v posledním kole předstihla čtyři soupeřky. „Bylo to o chlup. Už jsem totiž málem padala do skepse," přiznala Puskarčíková.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články