Hlavní obsah

Kouč biatlonistů Rybář byl podruhé za sebou zvolen Trenérem roku. Předčil Vrbu

Praha

Úspěchy biatlonu mají váhu na celé domácí sportovní scéně. Kouč biatlonistů Ondřej Rybář byl podruhé za sebou zvolen Trenérem roku. V hlasování stejně jako v minulém ročníku ankety Unie profesionálních trenérů Českého olympijského výboru porazil Pavla Vrbu. Na třetí místo se dostal Jiří Prskavec starší, který přivedl svého syna Jiřího i Kateřinu Kudějovou k titulu mistrů světa ve vodním slalomu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Šéftrenér biatlonové reprezentace Ondřej Rybář.

Článek

"V minulé sezóně bylo velkou výzvou navázat na úžasné úspěchy ze Soči. Výkony našich sportovců jsou odměnou i pro realizační tým a jsem rád, že se mi kdykoliv daří si tyhle okamžiky vybavit," uvedl Rybář.

O jeho výhře v anketě před koučem fotbalové reprezentace rozhodly hlasy 108 členů trenérské unie z 35 sportovních svazů. Mezi finalisty byli dále Milan Doleček (veslování), Petr Novák (rychlobruslení) a Petr Pála (tenis).

Sedmatřicetiletý Rybář přivedl biatlonisty ke čtyřem medailím na MS v Kontiolahti včetně zlaté ze smíšené štafety. Vrba s fotbalovou reprezentací postoupil na mistrovství Evropy ve Francii a dva Prskavcovi svěřenci přidali k individuálním titulům také zlato z MS v závodech hlídek se svými kolegy.

Do Síně slávy Unie profesionálních trenérů bylo slavnostně uvedeno devět koučů - Josef Augusta (hokej), Zdeněk Ciller (běžecké lyžování), Lubomír Dobrý (basketbal), Jozef Jarabinský (fotbal), Pavel Korda (tenis), Eduard Krützner (ragby), Miroslav Kváč (atletika), Stanislav Neveselý (hokej) a Ladislav Souček (kanoistika).

Reklama

Související témata: