Hlavní obsah

Dojem hrozný, žádná nula, hořekoval kouč biatlonistů

Östersund

Mrazivý výsledek i přes výrazné oteplení! Hluboko v poli poražených končili v mrholení čeští biatlonisté ve sprinterském pokračování Světového poháru v Östersundu. „První dojem? Hrozný, žádné juchání,“ posteskl si trenér Michael Málek pro biatlon.cz

Foto: Český biatlon/Petr Slavík

Michal Šlesingr při sprintu v Östersundu.

Článek

Nejvýše z jeho týmu byl Michal Šlesingr - na 38. místě. Mezi 43. a 45. příčku se seřadili Michal Krčmář, Ondřej Moravec a Tomáš Krupčík. Ti postupují do nedělní stíhačky. Závodní volno bude mít Jaroslav Soukup, jenž obsadil 68. pozici. Po dvou chybách vstoje. Střelba srážela české naděje. A nejen ta. „Kluci nestačili v běhu, netrefovali se a ještě k tomu stříleli pomalu," shrnul trenér nepovedený závod na 10 km.

V běžecké části se dostal nejvýše Michal Krčmář s celkovým 34. časem, ve střelbě soupeřům stačil Tomáš Krupčík (23. čas) a v celkovém součtu bodoval jen 38. Michal Šlesingr.

„Ve sprintu se počítají jen nuly, maximálně jedničky. My jsme nezaznamenali ani jednu nulu, naopak tři položky za dvě a s tím se závodí těžko, zvláště když kluci ještě nemají běžeckou formu," lamentoval dále Málek.

S výjimkou Tomáš Krupčíka je brzdou i rychlost střelby. Ondřej Moravec měl čas přesně v polovině startovního pole. A Jaroslav Soukup byl takřka nejpomalejší - na 101. pozici

Kde je forma? Přijde vůbec? „Vzhledem k našemu systému tréninku očekávám, že se kluci budou závod od závodu zlepšovat. Teď je to ale stále půlminuta ztráty oproti běžnému standardu. Proto je dobře, že ve stíhačce jsou čtyři. Čeká je další závod, další kvalitní rychlostní trénink," zadoufal Málek.

Reklama

Související témata: