Hlavní obsah

Šampion míří do Brazílie. Jede se bít a sbírat zkušenosti s novými bojovníky

Praha

Změna, měření síly a dovedností s neznámými bojovníky a nové prostředí. Šampion japonské organizace Rizin Jiří Procházka v neděli odletí se svým týmem do Brazílie. Cíl je jasný, příprava na další MMA zápas a také zpřístupnit dalším českým zápasníkům tréninkové kempy v této zemi Jižní Ameriky. „Jde o naši první návštěvu Brazílie. Jedeme hodně spárovat a trochu odbočit od naší standardní přípravy. Jde o změnu prostředí, změnu tréninkového rytmu i změnu zaměření,“ nastínil program Procházkův trenér a manažer Martin Karaivanov.

Foto: Oldřich Hrb

Jiří Denisa Procházka se jede zdokonalovat do Brazílie.

Článek

Procházka s trenéry Karaivanovem a Jaroslavem Hovězákem odletí do brazilského hlavního města Brasilia v neděli. Zápasník Jetssam Gymu Brno navštíví také největší místní sportovní klub Duello.

„Poletím do Jižní Ameriky poprvé. Chtěl bych poznat Brazílii a principy, na které se zaměřují v boji. Jinak nemám nic konkrétního, co bych chtěl vidět, snad jen poznat místní přírodu," je soustředěný sedmadvacetiletý český samuraj na svoji cestu.

V úterý se vrátil z Japonska, když minulou sobotu v Ósace porazil na galavečeru organizace Rizin Brazilce Fabia Maldonada za necelé dvě minuty. Po šestatřiceti hodinách skončil úmorný přesun do Prahy, za pár hodin se vydává na další cestu.

„Minimálně si rozšíříme rozhled, vypadneme z domácího prostředí. Pamatuji si, kolik mi dala krátká návštěva Švédska. Stejně to cítí i zápasník," přemýšlí o deset tisíc kilometrů vzdálené destinaci Karaivanov.

Celý přípravný kemp vznikl ve spolupráci a na pozvání Velvyslanectví České republiky v Brazílii. Ve čtvrtek 24. října se český tým zúčastní recepce k příležitosti státního svátku České republiky. O dva dny později proběhne v Duellu velký seminář s předním thajským trenérem a zápasníky muaythai. Čeští trenéři povedou v průběhu příštího týdne také několik tréninků pro brazilské zájemce. „Celý Jetsaam Gym Brno a Tým Denisa děkuje Velvyslanectví České republiky v Brazílii za tento vstřícný a významný krok," řekl Karaivanov.

Další zápas má Procházka na programu koncem prosince, čeká ho poslední duel ze současné smlouvy s organizací Rizin. Otázkou zůstává, s kým půjde a o jaký pás bude bojovat.

„Nejpravděpodobněji vypadá náš start na 29. prosince na Bellatoru v Tokiu. Potencionálních soupeřů je několik, záleží hodně na organizaci a jejich užším výběru," dodal Karaivanov.

Reklama

Související témata: