Hlavní obsah

Odveta ženské přestřelky? Jedna teď nechce, druhá řeší peníze

Praha

Epochální bitva, která nadchla fanoušky MMA na celém světě. Las Vegas před třemi týdny zažilo válku v kleci. Šampionka Čang Wej-li bojovala s Joannou Jedrzejczykovou a na galavečeru UFC nabídly show, která aspiruje na fight roku. Pokud se těšíte na odvetu, můžete si nechat zajít chuť, Číňanka nyní nestojí o polskou soupeřku. Chce někoho jiného, novou tvář, kterou v oktagonu ještě nepotkala.

Foto: Twitter:Čang Wej-li

Čínská šampionka UFC Čang Wej-li.

Článek

„Nechci ještě odvetu. Chtěla bych dát příležitost dalším bojovnicím, které stojí v řadě," cituje server mmanews.com zápasnici, která už šest let neprohrála. Za tu dobu si připsala jedenadvacet výher. Z toho pět v UFC.

Přestřelka na americké půdě mezi Wej-li a Jedrzejczykovou vybočila z klasiky, kterou MMA nabízí. Tohle byl boj o život, který neměl hluché místo.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu
 
 

My mind is always training. #stayhome #chinastrong #teamperfect

Příspěvek sdílený Weili Zhang 张伟丽 (@zhangweilimma),Bře 27, 2020 v 1:36 PDT

Další představení těchto zápasnic jsou v mlze, světu vládne nemoc COVID-19. „Nemám ponětí, kdy budu mít další zápas, protože vše je napadeno pandemií. Chtěla bych znovu bojovat v USA, protože tam je hodně Číňanů a asijských fanoušků, které motivuji svým zápasením. Určitě by mi fandili, navíc v USA mám nejvíce příznivců," vyjádřila Wej-li dopředu přání ohledně místa konaní svého třiadvacátého duelu v MMA.

Obě po bitvě ze 7. března musely do nemocnice. Polka měla ale podstatně větší problémy, které byly vidět na první pohled.

„Cítila jsem se více a více oteklá, od třetího kola mě otok trápil, situace se zhoršovala. Měla jsem zlomené srdce a zlomenou duši, ale žádné zlomené kosti. Jsem tvrdá," řekla Polka pár dnů po zápase.

Po týdnu promluvila pro ESPN, kde přiznala, že o jejím dalším duelu bude rozhodovat také finanční nabídka.

„Trochu jsem se bála, ale byla jsem na CT, ultrazvuku a rentgenu. Mozek je v pořádku. Já a Wei-li jsme vyslaly jasnou zprávu, že ženské MMA stojí za víc. Všechno je o penězích, nebudu lhát." dodala dvaatřicetiletá Polka.

Reklama

Související témata: