Hlavní obsah

Ve finále Velké ceny Ústí je z domácích boxerů jen Sedláčková

Ústí nad Labem

Český box bude mít ve finálovém dni 51. ročníku Velké ceny Ústí nad Labem jedinou účastnici. Ze sedmi domácích semifinalistů uspěla pouze Vendula Sedláčková. Dvaadvacetiletá trojnásobná česká šampionka ve váze do 64 kg jasně porazila švýcarskou soupeřku Annu Jenniovou.

Foto: www.boxmcr.cz

Česká reprezentantka v boxu Martina Schmoranzová (v bílém) na Velké ceně Ústí nad Labem neuspěla.

Článek

Se snahou o postup do finále neuspěli Oliver Hochman (do 64 kg), Maxim Schejbal (do 81 kg), Victor Trush (do 91 kg), Martin Pinc (nad 91 kg), který podlehl těsně 2:3 stříbrnému medailistovi z Evropských her Mouradu Alievovi z Francie, Kateřina Čavajdová (do 57 kg) a Magdaléna Tichá (do 60 kg).

Nejvýraznějšími postavami domácí výpravy měli podle papírových předpokladů být Martina Schmoranzová a Miloš Bartl, oba ale prohráli v minulých dnech hned první zápasy. Dvojnásobná medailistka z evropských šampionátů Schmoranzová podlehla ve váze do 69 kg těsně na body 2:3 Polce Karolině Koszewské, osmatřicetileté mistryni Evropy z roku 2005 a vítězce předloňských Evropských her. Bartl v kategorii do 75 kg musel ve třetím kole předčasně ukončit kvůli zranění rtu vyrovnaný duel s Byambou-Erdenem Otgonbátarem z Mongolska.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.