Hlavní obsah

Stolní tenista Korbel skončil v Bayreuthu ve čtvrtfinále

BAYERUTH

Nejlepší český stolní tenista Petr Korbel skončil na turnaji Pro Tour v Bayreuthu ve čtvrtfinále. Nejprve v dramatickém osmifinálovém souboji porazil Švéda Fredrika Hakanssona 4:3 na sety, v dalším kole však podlehl nejvýše nasazenému Timu Bollovi z Německa 2:4.

Článek

Se světovou trojkou sehrál Korbel rovnocennou partii, nakonec se však z postupu do semifinále German Open radoval domácí hráč. "S Bollem jsou to vždy těžká utkání. Naposledy v bundeslize jsem ho měl doslova na lopatě, a ještě mi utekl," řekl Korbel spolupracovníkovi ČTK.

Dodal, že se v utkání snažil hodně riskovat. "Ale to nikdy nevychází po celý zápas. Boll navíc dokázal v důležitých chvílích zahrát výborné balony, a to rozhodlo," uvedl Korbel.

Český stolní tenista má i přes dnešní porážku reálnou naději postoupit do finálového turnaje Pro Tour. "Určitě bych si to chtěl zahrát, mám k tomu opravdu blízko. Musím teď ještě udělat dobrý výsledek v Polsku. Pokud se i tam dostanu do čtvrtfinále, nemělo by mi to utéct," dodal Korbel.

V osmifinále skončil předposlední turnaj prestižního seriálu pro Josefa Plachého, kterého porazil čínský rodák s rakouským pasem Čchen Wej-sing. Český reprezentant měl proti devátému hráči světového žebříčku naději na úspěch jen v třetím setu, kdy za stavu 10:7 promarnil tři setboly. V dalším průběhu utkání již dominoval soupeř, vyznavač obranářského způsobu hry.

Ve čtyřhře mužů byl Korbel jediným českým účastníkem hlavní soutěže, ale s Rusem Fjodorem Kuzminem prohráli hned svůj první zápas 0:4 s francouzsko-rakouským párem Patrick Chila, Werner Schlager.

Muži - dvouhra:
3. kolo: Korbel (ČR) - Hakansson (Švéd.) 4:3 (-8, 1, -9, 7, 6, -5, 1), Čchen Wej-sing (Rak.) - Plachý (ČR) 4:0 (9, 7, 10, 6).
Čtvrtfinále: Boll (Něm.) - Korbel 4:2 (5, -8, 4, -6, 5, 9).
Čtyřhra, 1. kolo: Chila, Schlager (Fr./Rak.) - Korbel, Kuzmin (ČR/Rus.) 4:0 (8, 8, 3, 8).

Reklama

Související témata: