Hlavní obsah

Čeští stolní tenisté už v Záhřebu skončili, nejdál došel Korbel

ZÁHŘEB

Petr Korbel dokázal jako jediný z českých stolních tenistů projít na silně obsazeném turnaji Pro Tour v Záhřebu úvodním kolem dvouhry, druhého soupeře však už nezdolal. Šestatřicetiletý hráč nejprve s přehledem porazil juniorského mistra světa Patricka Bauma z Německa 4:1, potom byl ale nad jeho síly šestý hráč světového žebříčku Čchen Čchi z Číny.

Článek

Čchen Čchi zvítězil po dramatickém boji 4:2. Korbel nezachytil úvod zápasu, ale postupně se rozehrával. Rozhodující moment přišel v třetím setu, kdy český hráč promarnil slibné vedení a sadu nakonec prohrál 10:12. Ani za nepříznivého stavu Korbel nesložil zbraně a dokázal snížit na 2:3, Číňan však měl v závěru více štěstí a postoupil do osmifinále.

"Byl to vynikající zápas. Škoda třetího setu, kdyby ho Petr vyhrál, asi by se utkání vyvíjelo jinak," řekl spolupracovníkovi ČTK reprezentační trenér Tomáš Demek. "Bylo to jejich první vzájemné utkání, snad proto si Petr první dvě sady zvykal na styl soupeře. A to je proti tak kvalitnímu hráči velký luxus, navíc Čchen Čchi má vynikající servis a rychlou ruku," dodal Demek, jehož nicméně potěšila vyrovnanost duelu.

Blízko k úspěchu byla Iveta Vacenovská, která sehrála s Italkou Nikoletou Stefanovovou dramatickou sedmisetovou bitvu, avšak se šťastným koncem pro soupeřku. Vacenovská přitom měla postup na dosah, vedla 3:1 na sety a v páté sadě měla výhodu pěti mečbolů. Ani jeden však neproměnila a favorizovaná Italka nakonec výsledek otočila.

"Iveta předvedla opravdu výborný výkon. Hrála hodně na riziko a do koncovky pátého setu jí tato taktika vycházela. Škoda, že nevyšel ani jeden z mečbolů. Italka se pak herně chytila, zklidnila hru a v závěru utkání uplatnila více mezinárodních zkušeností," zhodnotila vystoupení své svěřenkyně trenérka české reprezentace Marie Hrachová.

Druhá česká hráčka v prvním kole dvouhry Renáta Štrbíková nemohla k zapasu s Číňankou Li Siao-sia nastoupit kvůli disciplinárnímu trestu. Štrbíková byla ve středu večer po červené kartě ve čtyřhře diskvalifikována a trest se vztahoval na její nejbližší utkání v turnaji, kterým byla právě dnešní dvouhra.

Muži, dvouhra - 1. kolo:
Korbel (ČR) - Baum (Něm.) 4:1 (4, 7, 2, -8, 2), Kcho Laj-čchak (Hong.) - Výborný (ČR) 4:1 (4, 5, -8, 11, 3).
Muži, dvouhra - 2. kolo:
Čchen Čchi (Čína) - Korbel 4:2 (6, 7, 10, -8, -7, 9).
Ženy, dvouhra - 1. kolo:
Stefanovová (It.) - Vacenovská (ČR) 4:3 (-9, -4, -11, 5, 11, 7, 8), Li Siao-sia (Čína) - Štrbíková (ČR) bez boje.

Reklama

Související témata: