Hlavní obsah

Sáblíková chystá útok na další medaili, tentokrát z MS

PRAHA

V jednom kole už je zase rychlobruslařka Martina Sáblíková. Čerstvá mistryně Evropy ve víceboji strávila týden po svém famózním představení v italském Collabu v Česku, příliš se ale neodpočinula. "Odpočinek přijde až po sezóně," nestěžuje si devatenáctiletá závodnice.

Foto: www.martinasablikova.cz

Rychlobruslařka Martina Sáblíková

Článek

Z evropského šampionátu se minulou neděli přiřítila do Prahy leteckým speciálem na vyhlášení ankety Sportovec roku, v níž obsadila osmé místo, a od té doby se nezastavila. Vedle tréninku absolvovala během týdne řadu společenských setkání, stihla objet rodinu. V pondělí pak přidala svůj podpis pod smlouvu s novým sponzorem. "Klid skončil záhy po Sportovci roku. Trénink je důležitý, odpočinek přijde až po sezóně," vyprávěla novinářům po symbolickém přípitku.

Přesto má malé výčitky, že v náročné přípravě trochu polevila. "Místo tří jsem v posledním týdnu stíhala jen dva tréninky denně. Snad mi to trenér promine," otočila se prosebně na kouče Petra Nováka. "To doženeme, neboj," ujistil ji trenér.

Už v úterý se oba vracejí na místo činu do Collaba. Sáblíková s tréninkovými úmysly, Novák i společenskými. "Čekají mě náročné dny. Collabským rolbařům jsem slíbil, že pokud Martina něco zajede, tak to řádně oslavíme. Teď budu muset svůj slib plnit," děsil se naoko Novák.

Čekají dvě MS

Příští týden se přesunou na závody Světového poháru v nizozemském Heerenveenu, kde bude Sáblíková na začátku února bojovat o medaile na vícebojařském MS. "Troufám si říct, že pětku by tam Martina měla vyhrát," neskrývá vysoké ambice Novák.

Rodačka z Nového Města na Moravě se snažila nadšení svého kouče mírnit, nakonec ale musela sama přiznat, že o medailích sní i ona. "Aspoň jedna kdyby byla," zasnila se.

Měsíc po vícebojařském šampionátu čeká Sáblíkovou ještě mistrovství světa v jednotlivých disciplínách v americkém Salt Lake City. "Na to jsem moc zvědavý, těším se tam ještě víc než do Holandska. A říkám jedno. Pokud vyjdou podmínky a Martina bude v pořádku, tak si počkejte na nový světový rekord," pronesl s vážnou tváří kouč, zatímco Sáblíková schovávala zčervenalé líce v dlaních.

"A co ti mám říkat? Ať skončíš poslední? I kdybych ti to řekl, tak stejně pojedeš jako utržená ze řetězu," rozesmál přítomné novináře Novák.

Reklama