Hlavní obsah

Savchenková a Szolkowy vykročili za krasobruslařským titulem

VARŠAVA

Německá sportovní dvojice Aliona Savchenková a Robin Szolkowy vyhrála úterní krátký program a vykročila za ziskem evropského titulu. Úřadující vicemistři starého kontinentu na krasobruslařském šampionátu ve Varšavě získali nejvyšší známku, i když partnerka upadla při odhazovaném skoku.

Článek

Savchenková se Szolkowým ztrátu dohnali v ostatních prvcích a navzdory jednobodové penalizaci půjdou do středečních bojů o medaile s více než tříbodovým náskokem před zkušenou ruskou dvojicí Maria Petrovová, Alexej Tichonov. Třetí jsou zatím domácí veteráni Dorota a Mariusz Siudkovi.

V soutěži tanečních párů se ujali vedení Francouzi Isabelle Delobelová a Olivier Schoenfelder. Čtvrtí z loňských olympijských her nejlépe zvládli povinný tanec v rytmu valčíku. Až za nimi jsou Rusové Oksana Domninová a Maxim Šabalin i úřadující mistři světa Albena Denkovová a Maxim Stavijski z Bulharska. Vedoucí tři páry od sebe ale dělí minimální odstup 1,01 bodu.

Čeští reprezentanti Kamila Hájková a David Vincour v úvodní ze tří částí soutěže zatím nepotvrdili ambice na umístění kolem patnáctého místa. V hodnocení povinného tance skončili devatenáctí.

Reklama