Hlavní obsah

Moderní gymnastka Červenková nebude kvůli zdraví reprezentovat

PRAHA

Osmnáctiletá moderní gymnastka Dominika Červenková nebude v letošní sezóně reprezentovat. Účastnici aténské olympiády, jež se už vloni účastnila závodů jen sporadicky, nezařadilo vedení českého svazu do národního týmu na doporučení lékařů. Gymnastčin akcelerovaný růst prý v současnosti brání potřebnému tréninkovému zatížení.

Foto: Český olympijský výbor

Dominika Červenková.

Článek

Informoval o tom server progym.cz s tím, že podle funkcionářů a lékařského konsilia odborníků z Centra zdravotního zabezpečení sportovní reprezentace a Ortopedické kliniky v Praze-Motole Červenková nesplňuje zdravotní požadavky kladené na reprezentanty ČR.

Šestnáctá závodnice z předloňského mistrovství světa byla lídrem tuzemské moderní gymnastiky od roku 2001. Už od loňského jara ale musela ze zdravotních důvodů omezit vrcholovou přípravu, chyběla na mistrovství Evropy a požádala o dočasné uvolnění z reprezentace. Teď bude pokračovat ve zdravotní rehabilitaci.

V reprezentačním výběru sólistek České republiky se pro letošek nově objevily úspěšné loňské juniorky Monika Míčková a Nela Radiměřská z GiTy MS Brno. Na jejich místa v juniorské reprezentaci postoupily Petra Prčková z Máje České Budějovice a Aneta Benešová z Třebíče.

Reklama