Hlavní obsah

Odstoupení Kuchtové prý přípravu MS v Liberci neovlivní

LIBEREC

Liberecký hejtman Petr Skokan i primátor Jiří Kittner jsou přesvědčeni, že dnešní rezignace ministryně školství, mládeže a tělovýchovy Dany Kuchtové přípravu mistrovství světa v klasickém lyžování v roce 2009 výrazně neovlivní. I když primátor přiznal, že se obává personálních změn na ministerstvu. "Dnes jsou tam lidé, kteří vědí o co jde. Představa, že přijde někdo nový a my budeme začínat od začátku, mě trochu děsí," řekl Kittner.

Článek

Kuchtová dnes oznámila, že odstupuje z funkce proto, že kvůli politickému napětí kolem čerpání evropských fondů už nemá prostor situaci ve svém resortu řešit. Postup Kuchtové v této věci kritizoval i premiér Mirek Topolánek.

Právě na popud Kuchtové se v červenci změnilo vedení organizačního výboru lyžařského šampionátu. Jeho prezidentka Kateřina Neumannová dnes krajské zastupitelstvo v Liberci ujistila, že mistrovství světa bude, a že má v tuto chvíli zajištěné všechny prostředky, aby se mohlo uskutečnit.

"Máme obsazené všechny pozice v organizačním výboru, ale kdo by se chtěl vrátit, má dveře otevřené," uvedla Neumannová. S jejím předchůdcem Romanem Kumpoštem totiž opustila výkonný výbor většina klíčových manažerů.

Přípravy nabraly zpoždění, ale sportoviště ve Vesci, kde se odehrají běžecké disciplíny, se podle Neumannové již kolaudují. "Malý skluz je v areálu na Ještědu, na konání závodů Světového poháru v příštím roce to nebude mít vliv," dodala Neumannová.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články