Hlavní obsah

Na trati jsem nic nezkazila, ví Hlaváčková

BARCELONA

Ilona Hlaváčková prožila na MS v Barceloně sen. Třikrát překonala v závodu na 50 m znak český rekord a ve finále dosáhla na stříbro se ztrátou pouhých dvou setin na vítězku. Získala historicky první českou medaili v dlouhém bazénu a sama přiznává, že těsně prohrané zlato není žádným neštěstím. ROZHOVOR

Foto: archiv

Ilona Hlaváčková

Článek

Získala jste Ilono jako první Češka medaili z mistrovství světa v dlouhém bazénu. Přesto byla jste jen dvě setinky od zlata, nemrzí Vás to trochu?Tady se na žádné kdyby nehraje. Druhé místo je úžasný úspěch a já jsem šťastná, že jsem na trati nic nezkazila a znovu překonala český rekord.

Na znakařském sprintu jste se zlepšila hned třikrát, můžete vůbec hranici českého maxima ještě posunout?Já věřím, že ano, i když někde se to asi musí zastavit. Teď je rekord pěkně zaokrouhlený na 28,50. Uvidím ještě, jak se mi bude dařit na univerziádě, ale zlepšení příliš nepředpokládám, protože forma kulminovala právě v Barceloně.

Doma máte i stříbro z mistrovství světa z krátkého bazénu z Moskvy. Který z kovů je pro Vás cennější?Osobně si hodně cením i medaile z Ruska, kam jsem jela po nemoci a byla to pro mě velká satisfakce. Spousta lidí ale pořád více preferuje dlouhý bazén.

Znakařská padesátka však není na programu olympiády, neztratíte teď trochu motivaci v přípravě na Atény?To ne. Mrzí mě to, ale nic s tím nemůžu dělat. Budu muset vydat ještě hodně sil, abych splnila nominační kritéria na olympiádu. Prosadit se ale na stovce bude strašně těžké, protože už v Barceloně se sešla skvělá konkurence.

Reklama