Hlavní obsah

Štěpánek obleče vítězné triko, Berdych má boty s trikolórou

OSTRAVA

I pověrami se čeští tenisté snaží udržet přízeň štěstí na své straně. Do víkendového zápasu proti Belgii proto domácí dvojka Radek Štěpánek znovu obleče tričko s českou trikolórou, v němž v rozhodujícím utkání podzimní baráže proti Švýcarům uhájil příslušnost týmu v elitní skupině.

Článek

"Po té atmosféře, jaká tam tehdy panovala, jsem se rozhodl, že dres měnit nebudu a nastoupím opět v naší trikolóře," řekl v úterý Štěpánek novinářům. V rukávu má ještě nový talisman pro štěstí. "Ale to si zatím nechám pro sebe," pousmál se Štěpánek.

Vášeň s vymýšlením popadla i další členy týmu. Tomáš Berdych představil tenisky v národních barvách, které si u sponzora nechal zhotovit zvlášť na zápas s Belgií. "Ale nejsou na hraní, je to jen mimo kurt. Každý prostě máme něco," uvedl Berdych. O vlastní módní kolekci ale neuvažuje. "Asi se to tak neujme, že by se jich začalo vyrábět více. Beru to jenom jako takové zpestření pro Davis Cup," řekl Berdych. Zbytek sestavy zatím s žádným výstřelkem nepřišel. "Asi si budu muset něco obarvit na hlavě," přemýšlel deblista Pavel Vízner.

V českém týmu panuje dobrá nálada 

Tři dny před úvodní dvouhrou celé družstvo pohodou a dobrou náladou doslova překypuje. "Nálada stále graduje. Těch srandiček je tolik, až si říkám, kde se to zastaví," poznamenal Dlouhý. Vzájemné špičkování si hráči nosí i na kurt. "Zkusili jsme si dneska trochu vyhecovanější nohejbálek, ale naštěstí se nikdo nezranil. Pak jsme si dali ještě vyhecovanějšího debla," prozradil Vízner, který ve dvojici s Dlouhým na Berdycha se Štěpánkem nestačil a v tréninkovém duelu prohrál 4:6, 3:6. "O nominaci na sobotního debla ale určitě nešlo," podotkl Berdych.

Tým se mezitím stačil už plně přizpůsobit rychlému povrchu i míčům, na které si postěžoval po pondělním tréninku. "Když se míče mění tak, jak mají, je to v pořádku. Se vším jsme opravdu spokojeni," ujistil nehrající kapitán Jaroslav Navrátil.

Na návštěvu rodného města Štěpánkovi čas nezbyde   

Tenistům v Ostravě na nic jiného než trénink, regeneraci a společné večeře nezbývá čas. Dokonce ani Štěpánek, který se narodil v nedaleké Karviné, se na plánovanou návštěvu rodného města nedostane. "Rád bych se tam podíval, protože jsem tam spoustu let nebyl, ale jsme tady od toho, abychom porazili Belgii a asi se tam nedostanu," řekl Štěpánek.

Do haly ho přijede povzbudit alespoň početné příbuzenstvo. Hráči a realizační tým dostali k dispozici 120 vstupenek, ale i to je málo. "Radkovi jich asi 120 chybí, je to početná rodina Hujerů," smál se nehrající kapitán Navrátil směrem na třicátého hráče světa. Štěpánek svěřil distribuci lístků otci. "Těším se na to, že mě přijedou povzbudit. Přijedou skoro všichni, ale kolik jich přesně bude, to nevím," tvrdil.

Lístky budou možná chybět i v pokladnách. Prodávají se už v podstatě pouze permanentní vstupenky na všechny tři dny, jednorázové vstupy na první den už byly vyprodány. "Je to dobře, že se bude hrát před plným barákem. Pro kluky to je důležité," doplnil Navrátil.

Reklama