Hlavní obsah

Volejbalistky Prostějova prohrály po tuhém boji s Pesarem

PROSTĚJOV

Volejbalistky Prostějova prohrály v prvním utkání 1. kola play off Ligy mistryň za 108 minut s italským Pesarem 1:3. Prostějov favorita potrápil zejména v úvodu zápasu, kdy herně zkušenější soupeřky převyšoval.

Článek

I bez zraněné nahrávačky Novákové se domácí volejbalistky hvězdného týmu nezalekly. Odvahu jim dala zejména šestibodová šňůra při podání Sschuskeové po níž vedly 11:7. V domácím týmu se prosazovaly na síti důrazně útočící Spalová společně s Američankou Nnamaniovou a v poli odvedla vynikající výkon Tomanová. Hlavní zbraní Prostějova bylo přesné podání, se kterým měly Italky v prvních dvou setech velké problémy.

Pesaro postrádalo v sestavě chorvatskou blokařku Marinkovičovou, kterou vyřadily z nominace před zápasem bolesti zad. Hlavní tahounkou italského týmu v útoku byla jistě zakončující Polka Skowroňská. Až do koncovky si udržovaly Hanačky bodový náskok, který ztratily po dvou laciných chybách a průhledných útocích do bloků soupeřek. Italky otočily výsledek, domácí tým stačil postupně odvrátit sedm setbolů, přesto ale po půlhodině sadu prohrál.

Nejlepší výkon odvedly domácí hráčky ve druhém setu, v němž uhrály pět bodů přímo z podání, výborně bránily a těžily i z pohyblivosti v poli. Šestibodový náskok 22:16 dal Prostějovu klid do koncovky, set zakončila nahrávačka Töröková chytrou hrou na druhou přes síť, na kterou soupeřky nestačily zareagovat.

Teprve ve zbývajících dvou setech se projevila větší herní vyzrálost volejbalistek Pesara. Hlavně přidaly ke svému podání větší agresivitu a dostaly protivnice pod tlak. Domácí hráčky už nestačily tak přesně zakládat útočné akce, které častěji končily na rychle postavených blocích Italek. I když se Prostějov snažil držet krok, z jeho hry se vytratila předcházející jistota. Bojovné Hanačky ve čtvrtém setu ještě stáhly manko 21:23 a odvrátily první mečbol, volejbalistky Pesara dotáhly úspěšným závěrečným blokem zápas do vítězné koncovky, která jim ale dala podstatně více práce, než očekávaly.

Odveta je v Itálii na programu za týden, Pesaru k očekávanému postupu stačí uhrát dva sety.

Modřanská Prostějov - Scavolini Pesaro 1:3 (-28, 19, -22, -24)
Rozhodčí: Hobor (Maď.) a Vilimanovič (Srb.). Čas: 109 minut. Diváci: 1900.
Prostějov: Nnamaniová, Valenteová, Spalová, Töröková, Sschuskeová, Glassová, libero Tomanová - Soaresová, Tomašeková.
Pesaro: S. Ušičová, Garzarová, Skowroňská, Costagrandeová, Giuggiová, Ferrettiová, libero Wijnhovenová - Saccomaniová, Boscoscurová, Mariová.

Reklama

Související témata: