Hlavní obsah

Pro triatlonistu Ospalého sezóna skončila

BRNO

Nečekaný závěr sezóny prožil triatlonista Filip Ospalý. Mistr Evropy z roku 2001 a letošní kontinentální vicemistr spadl při tréninku z kola, naštípl si loket a završil tak smolný rok.

Foto: archiv

Filip Ospalý

Článek

Ospalý se při návratu z tréninku vyhýbal zaparkovanému autu, musel zabrzdit a po smyku přepadl přes obrubník. "Jel jsem dost rychle a při pádu mi praskla přilba. Rentgen v bohunické nemocnici mě však nepotěšil ještě více. Lékaři mají podezření na naštípnutí lokte," řekl závodník celku Olympo.

V nemocnici mu zatím na deset dnů dali sádrovou dlahu a teprve následné vyšetření určí další postup léčby. Současné zranění je v krátké době pro Ospalého již třetím zdravotním problémem. Na Silvestra si při otvírání kokosu vrazil nůž do dlaně a výsledkem bylo sedm stehů. Když začal naplno trénovat, zakopl při běhání v lese o kořen a vykloubil si malíček na pravé ruce. A nyní přišel pád na kole.

Olympiáda téměř jistá

"Doufám, že jsem si tím vše špatné vybral a v olympijském roce budu zdráv," věří Ospalý, který neměl v plánu jet na prosincový světový šampionát na Nový Zéland. Hodlal však startovat v závodech Světového poháru na Madeiře, v Aténách, v mexickém Cancúnu a v Rio de Janeiru.

"Cítil jsem se po dost nevydařené sezóně, kdy mi vyšly jen tři závody v úvodu, podstatně lépe, ale aspoň budu mít více času na přípravu," hledal alespoň nějaké pozitivum Ospalý. "Od listopadu snad již budu moci trénovat naplno," těší se závodník, kterému v současném světovém žebříčku patří jedenadvacátá pozice; účast na olympijských hrách by tak měl mít téměř jistou.

"Teď se na to dívám již s nadhledem, ale první moment mi nebylo ani trochu veselo. Za letošní sezonou jsem udělal tlustou čáru, odpočinu si, budu mít dost času se připravit na dubnové ME a květnové MS na Madeiře. A snad mi to pomůže i vzhledem k olympijským hrám," plánoval nastávající sezonu Ospalý.

Reklama