Hlavní obsah

Jagudin absolvuje protialkoholní kúru

HARTFORD (USA)

Olympijský vítěz ze Salt Lake City Alexej Jagudin ve čtvrtek požádal o zařazení do vzdělávacího protialkoholního programu. Ruský krasobruslař, který žije v USA, byl 31. srpna přistižen opilý za volantem svého vozu na předměstí Hartfordu. Čtyřnásobný mistr světa byl obviněn z řízení pod vlivem alkoholu, nepřiměřenou rychlost a změnu pruhu bez signalizace

Foto: ČTK

Alexej Jagudin

Článek

Ve čtvrtek se krasobruslařův případ dostal před soud, kde Jagudin požádal o zařazení do speciálního programu pro řidiče, kteří se provinili poprvé. V jeho rámci by se měl během roku zúčastnit celkem deseti až patnácti sezení, která jsou organizována státním úřadem pro duševní zdraví a závislosti.

"Jsem soudu vděčný za to, že mi nabídl zařazení do tohoto programu. Myslím, že mi to může prospět, a těším se, až budu moci získané znalosti dále využívat," uvedl v prohlášení Jagudin, který zároveň souhlasil se zaplacením soudních poplatků a 150 dolarů za podání žádosti.

Za absolvování programu budou obvinění stažena

O Jagudinově zařazení do programu rozhodne soud do 20. listopadu, kdy se koná další slyšení. Pokud úspěšný krasobruslař celý program absolvuje, budou všechna obvinění stažena a záznam o řízení v opilosti bude vymazán z jeho trestního rejstříku.

Jagudin se v loňské sezoně kvůli problémům s kyčlí nezúčastnil žádného velkého závodu, letos by se však měl znovu zapojit do série Grand Prix. Předběžně je přihlášen k listopadovým závodům v Pekingu a Paříži, ve Francii by se přitom měl potkat se svým největším rivalem Jevgenijem Pljuščenkem.

Reklama