Hlavní obsah

Z boxerského duelu Kličko - Povětkin zřejmě sejde

FRANKFURT NAD MOHANEM

Z boxerského duelu o profesionální titul organizace IBF mezi mistrem světa Vladimirem Kličkem a Alexandrem Povětkinem zřejmě sejde. Ruský vyzyvatel dosud nepodepsal smlouvu, navíc se v tomto týdnu nedostavil na oficiální tiskovou konferenci.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Vladimir Kličko během boxerského zápasu s Eddiem Chambersem.

Článek

IBF proto oslovila Kličkovu stranu, aby zahájila jednání s dalším boxerem v žebříčku. Tím je Nigerijec Samuel Peter, kterého Kličko porazil už v roce 2005 na body, přestože jej soupeř během zápasu třikrát poslal k zemi.

Promotér Wilfried Sauerland nicméně vyjádřil naději, že 11. září na fotbalovém stadiónu ve Frankfurtu nad Mohanem přece jen bude stát proti Kličkovi Povětkin, který v profesionálním ringu ještě nenašel přemožitele.

"Alexandra a jeho management si IBF pozvala na rozhovor. Počkejme si," řekl Sauerland agentuře SID. Z duelu mezi Kličkem a Povětkinem sešlo již v roce 2008, ruský boxer jej tehdy musel odříct kvůli zranění kotníku.

Kličko se nechal slyšet, že je mu jedno, proti komu nastoupí, těší se hlavně na atmosféru v aréně pro 52.000 diváků. Nad absencí Povětkina, který nepřiletěl údajně kvůli potížím s dutinami, se ale na pondělní tiskové konferenci pohoršil. "Dva týdny jsme se snažili ho sem dostat. Mohl tu ukázat, že je na zápas připravený," řekl Kličko.

Když pak ukrajinský boxer pózoval fotografům jen s papírovou figurínou soupeře, náležitě ji upravil. Pod levé oko namaloval Povětkinovi monokl a podepsal se mu na hruď. Pak jej jednoduše vzal do podpaží a vynesl z místnosti.

Reklama

Související témata: