Hlavní obsah

České štafety získaly medaile na akademickém MS v orientačním běhu

BORLÄNGE

Čeští orientační běžci zakončili akademické mistrovství světa ve švédském Borlänge ziskem dvou medailí. Štafeta mužů ve složení Tomáš Dlabaja, Jan Šedivý a Jan Procházka získala stříbro a trio žen Šárka Svobodná, Radka Brožková a Iveta Duchová bronz. Vyhráli muži Švédska, mezi ženami byly nejrychlejší reprezentantky Švýcarska.

Článek

České mužské trio se od počátku závodu pohybovalo na medailových pozicích. Po druhém úseku Šedivého česká štafeta dokonce vedla. Na posledním úseku však Procházka minutu ztratil a doběhl českému týmu pro stříbro, 46 sekund za vítěznými Švédy. Bronz se ztrátou dalších dvou minut získali Francouzi.

Také české ženy od počátku figurovaly mezi nejlepšími třemi. Svobodná doběhla z prvního úseku první, náskok před druhými Švýcarkami byl však minimální. Akademická mistryně světa ze čtvrtečního závodu na krátké trati Brožková vyslala Duchovou na finiš z druhého místa, necelou půlminutu za Švýcarkami a s dvouapůlminutovým náskokem před Finkami. S těmi nakonec Duchová prohrála o 10 sekund.

Akademické MS v orientačním běhu v Borlänge (Švédsko):
Muži - štafeta: 1. Švédsko 2:02:01, 2. Česko (Dlabaja, Šedivý, Procházka) 2:02:47, 3. Francie 2:04:39.
Ženy - štafeta: 1. Švýcarsko 1:49:04, 2. Finsko 1:51:55, 3. Česko (Svobodná, Brožková, Duchová) 1:52:05.

Reklama