Hlavní obsah

Nejsem hotová sprinterka, proto běžím čtvrtku, vysvětluje Rosolová

Barcelona

Co možná nejdelší čas si nechávala na rozmyšlenou. Až těsně před odletem na atletické mistrovství Evropy do Barcelony se Denisa Rosolová rozhodla, že dá přednost čtvrtce před dvoustovkou. V minulosti úspěšná vícebojařka a dálkařka má šanci se prosadit v další disciplíně. A o jejích šancích výrazně napoví už dnešní semifinále.

Foto: René Volfík, ČTK

Denisa Rosolová

Článek

Přivítala jste, že vás v Barceloně čeká o běh méně, když byly zrušeny rozběhy?

V podstatě to rozběhy jsou, jen v čase semifinále. Já si věřila, že bych z rozběhu postoupila, teď aspoň pošetřím síly a dám všechno do toho, abych prošla i do finále.

Co nakonec rozhodlo, že jste tady dala přednost čtvrtce před dvoustovkou?

Více si na ni věřím. Na dvoustovku bych musela mít formu, abych běžela nějaký čas. Čtvrtka mi v téhle pozici přijde jednodušší.

Hrálo roli i to, že na dvoustovce vám letos žádný závod nevyšel ideálně?

V Budapešti byly docela dobré podmínky, akorát škoda, že v prvním běhu foukalo o metr do zad víc. Poslední dobou jsem na dvoustovce měla vždycky první zatáčku do protivětru.Pořád asi nejsem hotová sprinterka, hrozně ztrácím na startech. Pokud nebudu mít starty, tak seasi nevyplatí moc chodit dvoustovku. Na čtvrtce se to víc ztratí.

Čtvrtku už jste se tedy naučila správně běhat?

Ne. Běžela jsem ji třikrát. Poprvé to bylo ideální na Tretře, pak jsem to zkusila rozběhnout pomaleji, to bylo to moc pomalu. V Gatesheadu jsem to zase moc překulila, tam jsem do cíle došla a už jen koukala doleva, kdo všechno mě předběhne.

Jaký je tedy ideální recept, jak čtvrtku zvládnout?

Musím najít ideální tempo, chci běžet dobře první třístovku a ještě zrychlit oproti ostatním.Takové tempo jako na Tretře.

Budete mít sedmou dráhu, která je pro vás optimální?

Radši bych chtěla něco uprostřed. Ale mívám na to „štěstí“ , že dostávám sedmou, osmou, nebo první,druhou. Ve vnitřních si to můžu lépe pohlídat a kontrolovat ostatní.

Reklama