Hlavní obsah

Pauza byla dlouhá, medaili už jsme chtěli, přiznali stříbrní deblkanoisté

Praha

Od parádního vystoupení v Pekingu se deblkanoistům Jaroslavu Volfovi s Ondřejem Štěpánkem dlouho nedařilo navázat na jejich stříbrný úspěch, stupně vítězů se jim na velkých akcích vyhýbaly. Až víkendové mistrovství Evropy vodních slalomářů v Čunovu u Bratislavy znamenalo jejich medailový comeback.

Článek

„Už jsme si říkali, že by to medaili chtělo, pauza byla dlouhá,“ připomíná háček Volf loňskou sezónu, která pro posádku skončila bez medaile. „Poslední dvě Evropy nám nevyšly a na mistrovství světa jsme skončili těsně za stupni. Už jsme chtěli něco střelit,“ usmívá se.

Zisk stříbra uprostřed olympijského cyklu pozvedl jejich sebevědomí a stvrzení návratu mezi elitu uklidní i sponzory. „Přímo jsme od nich neslyšeli, že už máme přivézt medaili, ale sami jsme si uvědomovali, že by to bylo dobré,“ přiznává Volf.

V Čunovu si užili parádní kanoistickou atmosféru. Aby ne, diváci slavili hned sedm domácích medailí. „Špatně se to odhaduje, ale myslím, že tam mohlo být kolem 3000 lidí. Přijel i plný autobus Slovinců a spousta českých fandů,“ libuje si Volf, že i na druhý pokus po červnovém odložení z důvodu velké vody dorazilo do areálu dost fanoušků.

I když závodníkům nový termín šampionátu radost nedělal... „Měli jsme na jaře plán soustředění, teď se to muselo přeházet, pořád přejíždíme sem a tam,“ posteskl si Volf, jenž se svým parťákem Štěpánkem už v sobotu triumfoval v hlídkách spolu s debly Koplík–Vrzáň a Přinda–Havlíček.

„Cíleně je netrénujeme, ale letos se reprezentační posádky obměnily, tak jsme si hlídky zkoušeli. Ale nečekal jsem, že se kluci takhle chytnou. Jeli jsme jako první a snažili se jim ujet, aby měli víc času na projetí branek, ale oni se na nás tak tlačili, že odstupy byly minimální,“ s úsměvem kvituje Volf.

Jeho a Štěpánkova medailová bilance se tak opět o něco rozrostla. „S hlídkami bych to nespočítal, ale individuální bych snad dohromady dal,“ počítá Volf.

Individuálních kovů z OH, MS a ME mají celkem deset. Na síně slávy si ale Volf nepotrpí. „Ty starší medaile zůstaly u našich v krabici ve skříni, ty dvě olympijské mám doma. Ale když je teď chtěli ukázat známí, tak jsem si nebyl jistý, v jakém jsou šuplíku,“ směje se.

Medaile Volfíků

Mistrovství Evropy

2x zlato (2004, 2005), 3xstříbro (1998, 2007, 2010), 1xbronz (2002).

Mistrovství světa

1x zlato (2006), 1x stříbro (2003)

Olympijské hry

1xstříbro (2008), 1xbronz (2004)

Pozn. započítány jsou jen individuální medaile, ne ze soutěží hlídek.

Reklama