Hlavní obsah

Do rychlobruslařského SP zasáhne pět českých reprezentantů

HEERENVEEN

Pět českých reprezentantů by se mělo v průběhu sezóny představit v závodech Světového poháru v rychlobruslení, který bude v pátek zahájen v nizozemském Heerenveenu. Vedle hlavní hvězdy Martiny Sáblíkové by o body do seriálu měli bojovat ještě Karolína Erbanová, Milan Sáblík, Pavel Kulma a Zdeněk Haselberger, tedy stejná jména jako v minulém olympijském ročníku.

Foto: Roman Vondrouš, ČTK

Martina Sáblíková se svým trenérem Petrem Novákem.

Článek

"Na patnáctistovku máme sice možnost nasadit tři ženy, ale třetí se splněným limitem nemám," řekl  trenér Petr Novák. Dvojnásobná olympijská vítězka Sáblíková bude nadále jezdit hlavně dlouhé tratě tři a pět kilometrů, bude však startovat i na patnáctistovce a občas také na nejkratší pětistovce nebo kilometru.

Milan Sáblík s maminkou Evou.foto: Právo/Jaroslav Šnajdr

Trojice mužů se bude dělit o jedno účastnické místo na tratích 1000, 1500 a 5000 metrů. "Teď v Heerenveenu by měl jet Sáblík tisícovku a patnáctistovku, pětku poté Kulma nebo Haselberger. Ten, který nepojede, dostane poté šanci na druhém svěťáku v Berlíně," uvedl Novák. Celá trojice bude startovat v závodech týmů.

Karolína Erbanová.foto: ČTK/Roman Vondrouš

Úspěšný kouč plánuje v Nizozemsku vyslat Sáblíkovou na trojku, patnáctistovku a zřejmě i na jednu pětistovku. Erbanová pojede 500, 1000 a 1500 metrů. "A pak uvidíme, jestli si nevyzkouší i trojku," dodal Novák.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.