Hlavní obsah

Badmintonistovi chybí krůček na hry do Atén

PRAHA

Do poslední chvíle bude nejlepší český badmintonista Jan Fröhlich počítat každý bodík do žebříčku. Balancuje na hraně olympijské účasti. Koncem dubna se počty uzavřou a bude jasno, zda si v Aténách zahraje. "Bylo by příjemné mít už v lednu klid, ale čekal jsem, že to bude honička do poslední chvíle," říká čtyřiadvacetiletý student FTVS.

Článek

Fröhlich je momentálně  46. na světě. Z redukovaného pořadí vzejde 29 účastníků dvouhry na OH. Fröhlicha, jehož do lepší badmintonové společnosti vrhlo angažmá v Dánsku, dělí od postupu nějakých pět míst. Česko by mohlo mít ve hře s opeřeným míčkem někoho na OH po 12 letech.

S podporou svazu nalétal Fröhlich za poslední rok po turnajích desetitisíce kilometrů. Vše ostatní odsouvá stranou. Teď vyrazí do Chorvatska. A pak se i na ostrově Mauricius v Indickém oceánu může rozhodovat o jeho startu na hrách.

"Při předpokládané konkurenci by se tam dalo něco uhrát, aspoň semifinále jako v lednu v Portugalsku, od té doby mám smůlu na los," pokračuje. Kvůli cestě do exotických končin nepomůže týmu s udržením v A-skupině na ME v Ženevě. "Olympiáda je důležitější," ví hráč.

"Jsem připraven i na výčitky," dodává Fröhlich, který na ME stihne jen individuální soutěž, v níž též jde o kvalifikační body.

Reklama