Hlavní obsah

Legendární svalovec Coleman přijel do Čech

PRAHA

Ronnie Coleman, sedminásobný vítěz nejprestižnější soutěže Mr. Olympia, vystoupí v sobotu od 17 hodin ve vyprodaném brněnském Boby centru v rámci oslav čtyřiceti let české kulturistiky. Devětatřicetiletý Coleman je v České republice potřetí, za jeho vystoupení zaplatili organizátoři 17 tisíc dolarů.

Foto: PRÁVO/Petr Hloušek

Americký kulturista Ronnie Coleman.

Článek

Coleman v říjnu vyrovnal v počtu titulů Mr. Olympia Arnolda Schwarzeneggera. "Obdivuji ho, pro mě ale není motivací ho překonat, já chci být nejlepší na světě," vysvětluje svalovec, který o konci kariéry nepřemýšlí.

"Tohle je specifický sport, můžu ho dělat třeba do šedesáti," říkal Coleman, v civilním životě policista. "O pokutách se mnou nikdo nediskutuje," směje se.

Na kulturistiku lidé mnohdy nahlížejí skrz prsty, má pověst sportu prorostlého anabolickými steroidy. "O tom nepřemýšlím," nechce se Coleman na toto téma příliš vybavovat. V tělocvičně stráví každý den hodinu, před soutěžemi více, fitness se věnuje i jeho přítelkyně.

Kulturistovu postavu sice v Americe obdivují milióny lidí, ale nese s sebou i své nepříjemnosti. "V normálním obchodě oblečení neseženu, musím do speciálních kulturistických," popisuje.

Reklama