Hlavní obsah

Američan Miller vybojoval na MS zlato ve sjezdu

BORMIO

V italském Bormiu se v sobotním závodě sjezdařů z titulu mistra světa radoval Američan Bode Miller. Po úspěchu v Super G si na mistrovství světa připsal již druhou zlatou medaili. Pro stříbro si dojel jeho krajan Daron Rahlves. Obhájce titulu Rakušan Michael Walchhofer skončil třetí.

Článek

Souboj v královské disciplíně byl ve znamení souboje amerických a rakouských lyžařů. S nadějí na zisk zlaté medaile se na start sobotního závodu ve sjezdu postavilo pět Rakušanů - Herman Maier, Werner Franz, Fritz Strobl, Johann Grugger a Michael Walchhofer.

Miller však trať zvládl v čase 1:56,22 min. a pro Spojené státy vybojoval druhou zlatou medaili. Spravil si tak chuť po čtvrteční nehodě ve sjezdařské části kombinace, kdy ztratil lyži. Rahlves, který v Bormiu zvítězil v roce 2002, dojel se ztrátou 0,44 vteřiny. Rakušané Walchhofer a Strolb za Millerem zaostali o 0,87 respektive 0,95 vteřiny.

Český lyžař Borek Zakouřil dojel náročný závod na 36. místě se ztrátou 6,44 vteřiny. Ondřej Bank upadl a do cíle závodu nedojel.

Výsledky - sjezd mužů
1.Miller (USA)1:56,22
2.Rahlves (USA)+0,44
3.Walchhofer (Rak.)+0,87
4.Stobl (Rak.)+0,95
5.Kernen (Švý.)+1,03
.........
36.Zakouřil (ČR)+6,44
-Bank (ČR)nedokončil

Reklama

Související témata: