Hlavní obsah

Baseballista Jeremy Giambi také přiznal užívání steroidů

PRAHA

Baseballista Jeremy Giambi se veřejně přiznal k užívání zakázaných podpůrných prostředků. V prohlášení pro list Kansas City Star učinil totéž, co před nedávnem jeho starší bratr Jason Giambi, pálkař New York Yankees. Giambiho přiznání přišlo bezprostředně po jiné šokující zprávě listu New York Daily News.

Foto: jgiambi.com

Sourozenecká dvojice Jeremy a Jason Giambi

Článek

Podle ní byl nedávný homerunový král baseballové Major League Mark McGwire vyšetřován na začátku devadesátých let FBI v souvislosti s užíváním steroidů. Na zprávy reagoval kongres hrozbou adresovanou největším hvězdám včetně McGwireho a Jasona Giambiho, že pokud se hráči nedostaví tento týden k soudnímu slyšení, které má prošetřit užívání steroidů v MLB, bude je žalovat za pohrdání soudem.

Jeremy Giambi řekl Kansas City Star, že vše odhalil proto, aby odvrátil ostatní od chyb, které sám udělal. "Udělal jsem to. Omlouvám se," řekl Giambi. "Udělal jsem chybu. Ale teď už jsem někde jinde. Steroidy nejsou dobré. Myslím, že bychom měli teenagery upozornit, že neprospívají tělu, neprospívají zdraví."

Mladší Giambi se prosadil do MLB v roce 1998 v Kansas City, ale nikdy nedosáhl takových úspěchů jako jeho starší bratr Jason. Navíc většinu z uplynulých dvou sezon promarodil a existuje podezření, že jeho zranění jsou důsledkem užívání steroidů.

Jason Giambi získal ocenění MVP pro nejužitečnějšího hráče Americké ligy a následně podepsal s Yankees jeden z nejlukrativnějších kontraktů v historii soutěže v hodnotě 120 milionů dolarů. Jeremy Giambi naopsledy většinu z uplynulých dvou sezon promarodil a mnozí věří, že jeho zranění jsou následkem užívání steroidů. Jeho jméno poprvé zaznělo ve spojitosti se steroidy během vyšetřování společnosti BALCO, jež stojí v pozadí skandálu s výrobou umělého hormonu THG.

Reklama