Hlavní obsah

Čínské finále na MS stolních tenistů vyhrál Wang Li-čchin

ŠANGHAJ

Čínský stolní tenista Wang Li-čchin se stal podruhé v kariéře světovým šampiónem ve dvouhře. Pětadvacetiletý první hráč světa v dnešním finále v bouřlivé atmosféře před deseti tisíci fanoušky v Šanghaji porazil svého krajana a druhého nasazeného Ma Lina 4:2 na sety.

Článek

Zápas však začal lépe Ma Lin, kterého cestou do finále nejvíc potrápil ve třetím kole Petr Korbel. Ma Lin vedl 2:1 na sety a ve čtvrté sadě 9:7. Vzal si oddechový čas, který paradoxně pomohl soupeři, jenž převzal otěže duelu do svých rukou díky přesnému útoku. Wang Li-čchin, který získal poprvé titul v roce 2001 v Ósace, méně kazil a hrál pestřeji.

Olympijské vítězky Wang Nan a Čang I-ning obhájily titul mistryň světa ve čtyřhře. Nejvýše nasazené hráčky porazily ve finále krajanky Niou Ťian-feng, Kuo Jüe hladce 4:1 na sety. Čang I-ning k tomu získala i titul ve dvouhře.

Čínští stolní tenisté získali v Šanghaji všechny tituly, jak si před začátkem přáli. "Je to bezpochyby skvělý počin a doufám, že nyní bude mezinárodní federace brát na čínské hráče mnohem větší ohled a nebude je tak omezovat," řekl Cchaj Čen-chua, ředitel čínského centra pro stolní tenis. Narážel na snahu upravit pravidla tak, aby se snížila čínská převaha v tomto sportu.

MS ve stolním tenise - finále
Muži - dvouhra
Wang Li-čchin - Ma Lin (oba Čína) 4:2 (9, -3, -8, 9, 9, 7).
Ženy - čtyřhra
Wang Nan, Čang I-ning - Niou Ťian-feng, Kuo Jüe (všechny Čína) 4:1 (4, 5, -10, 9, 5).

Reklama