Hlavní obsah

Florbalistky prohrály s Finskem a budou hrát o záchranu

SINGAPUR

České florbalistky prohrály ve čtvrtek v posledním vystoupení v základní skupině na mistrovství světa v Singapuru s favorizovaným Finskem 1:3 a čeká je boj o záchranu. V pátek od 11:30 SELČ nastoupí svěřenkyně Zdeňka Chyby v souboji o konečné sedmé místo proti Rusku, nebo Japonsku.

Foto: www.floorball-zveza.si

DEFAULT TITLE

Článek

Finky si zajistily postup do semifinále z druhého místa, spolu s nimi jsou dál i Švýcarky, které zvítězily i proti Lotyšsku.

Vstup do utkání českým hráčkám, které s Finskem do dnešního dne prohrály všech sedm vzájemných zápasů, nevyšel a hned z prvního útoku se soupeřky po jedenácti vteřinách dostaly do vedení. Po střele Karvonenové dorážela pohodlně Saarinenová. Odpovědět se snažila Šindelová, ale v 12. minutě naopak zvýšila po špatném střídání Kupilaová. Ta se trefila po rychle rozehrané standardní situaci.

Česká brankářka Váňová, jež dostala přednost před Zdeňkou Chybovou, se i přes dvě inkasované branky představila ve skvělé formě. Při pokusu Karvonenové ji však zachránila tyč. Český tým přiživil naděje v 18. minutě, kdy po faulu na Jílkovou proměnila trestné střílení Šindelová. "Věděla jsem dopředu, co udělám. Finská brankářka je silná, chtěla jsem si ji položit," komentovala Magdalena Šindelová svůj blafák do bekhendu.

V druhé části sahal český tým po vyrovnání, ale Bočanová netrefila odkrytou branku a neprosadila se ani Novotná. Brankářka Váňová pak předvedla výborné zákroky mimo jiné proti Niemenmaaové, Piispaaové a Savolainenové, v úvodu závěrečné části již na pokus Suomalainenové zblízka nestačila. Češky pokračovaly ve spalování šancí. Neuspěla opět Bočanová, sólo neproměnila Jílková a další možnost nevyužila Bursová. Na Váňové ztroskotala na druhé straně Piispaová a Niemenmaaová mířila do tyče.

"Dohlédli jsme holkám na pitný režim a myslím, že se to projevilo. Měly více sil," připomněl asistent trenéra Zdeněk Skružný, jak vedení reprezentace zareagovalo na velká vedra a vysokou vlhkost vzduchu v Singapuru. "Základní dvě pětky oživilo nasazení Jílkové a Kohútové, výborně zachytala Váňová. Trápíme se ale v koncovce. Je to odraz ligy, kde mají hráčky na všechno dost času a na mistrovství světa jim dělá problém včas vystřelit," dodal Skružný.

MS ve florbalu žen
Elitní kategorie
Skupina B
Česko - Finsko 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 18. Šindelová z tr. střílení - 1. Saarinenová (Karvonenová), 12. Kupilaová (Vartiainenová), 42. Suomalainenová (Pasanenová). Rozhodčí: Bengtsson, Polverari (oba Švéd.). Vyloučení: 1:1. Bez využití. Střely: 14:21. Diváci: 532.
Sestava ČR: Váňová - Šindelová, Slováková; Čmakalová, P. Chybová, Jílková - Bartošová, Macurová; Kohútová, Bočanová, Novotná - navíc Theodosisová, Petrželková; Bursová, Szotkowská, Klusáčková - Svobodová; Billá.
Švýcarsko - Lotyšsko 4:0 (1:0, 2:0, 1:0)
Branky: 18. Kundertová, 26. Kathrinerová, 40. Siegenthalerová, 59. Stadelmannová.
Konečná tabulka
1. Švýcarsko330016:66
2. Finsko320118:84
3. Lotyšsko31024:162
4. Česko30034:120

Reklama

Související témata: