Hlavní obsah

Koukal na obháce titulu nestačil, z ME má stříbro

PRAHA

Squashista Jan Koukal na mistrovství Evropy v domácím prostředí v Praze na titul nedosáhl. V sobotním závěrečném duelu ho přehrál obhájce titulu Francouz Gregory Gaultier ve třech setech. Mezi ženami triumfovala mistryně světa Vanessa Atkinsonová z Nizozemska.

Článek

Jen v prvním setu byl Koukal Gaultierovi vyrovnaným sokem. Držel s turnajovou jedničkou krok, uhrál pět bodů, ale ve zbylých dvou setech jen jeden. Přesto se hráči ve finále pohybovali ve skleněném dvorci skoro hodinu.

"Nohy byly úplně prázdné, ke konci jsem se na nich sotva udržel a snažil jsem se akorát nevypadat špatně," řekl Koukal po finále, jakou únavu cítil po vyrovnaných zápasech ve čtvrtfinále a semifinále. "Neměl jsem nic nataženého, prostě nebylo z čeho brát, ale se stříbrem jsem nadmíru spokojen," řekl Koukal.

Francouz působil na kurtu sebejistým dojmem, diktoval tempo výměn a ještě víc Koukala unavoval. Sám toho nemusel moc naběhat a dokázal perfektně zkrátit hru. "On má odehráno více zápasů na skleněném kurtu, já rok nehrál," řekl Koukal.

Výsledky - finále:
Muži:
Gaultier (1-Fr.) - Koukal (3/4-ČR) 3:0 (5, 0, 1).
Ženy:
Atkinsonová (1-Niz.) - Elrianiová (2-Angl.) 3:0 (7, 7, 3).

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

MS v hokeji 2024

87. ročník Mistrovství světa v hokeji se koná v termínu 10.–26. května 2024 v České republice, turnaj si rozdělí města Praha a Ostrava.