Hlavní obsah

Baseballistům vstup do ME nevyšel, prohráli vysoko se Španěly

BLANSKO

Českým baseballistům se nevydařil vstup do mistrovství Evropy, které se premiérově hraje na území České republiky. Reprezentanti se ve čtvrtečním zahajovacím utkání turnaje v Blansku neprosadili v útoku a prohráli se Španělskem vysoko 1:10.

Článek

Češi se sice ujali ve druhé směně jednobodového vedení, ale jejich další útočné snažení vyšlo vniveč. V zbylém průběhu jen výjimečně odpálili a do tlaku se nedostali. Měli o polovinu méně odpalů než soupeři. "Na pálce jsme chtěli moc, pak jsme se utli a už se nedostali nahoru," řekl asistent trenéra Aleš Navrátil.

Španělé rozhodli o svém vítězství ve dvou směnách. Zápas otočili v třemi body ve třetí směně, v které si vybral slabší chvilku nejlepší český nadhazovač Petr Pacas. "S takhle malou strike zónou už jsem se dlouho nesetkal," řekl Pacas směrem k hlavnímu rozhodčímu utkání, kterým by Ital Marco Screti.

"Nadhazovači neměli úplně svůj den, aby udrželi jejich pálkaře a do toho se svezla spíš mentální než herní chyba," řekl Navrátil ke zbytku duelu. V šesté směně Pacase nahradil Petr Minařík, ale o směnu později Češi definitivně ztratili naději na obrat. Minařík umožnil jeden bod a trenérům nevyšlo střídání, protože Pavla Budského Španělé "rozpálili" a doběhli pro šest bodů. "Jejich pálkařská síla byla větší," řekl Budský.

První metař Michal Kočí si nedělal z porážky těžkou hlavu. "Byli prostě lepší. Vezmeme si z toho to, abychom se příště vyvarovali chyb a jdeme dál," řekl Kočí. Češi prohráli se Španělskem i předloni ve čtvrtfinále mistrovství Evropy. "Máme jim co vracet, ale teď se nám to moc nepovedlo," uvedl Kočí.

Na výhře Španělů se podílel i americký kouč Jim Jones, který dříve dlouhá léta vedl českou reprezentaci. "Zná nás jak svoje boty a porazil nás dřív i se slabším týmem," řekl Budský.

K druhému utkání skupiny B český výběr nastoupí v sobotu v Olomouci od 15:00 z pozice favorita proti Ukrajině. "Nadhazovat bude Jan Homolka," prozradil hlavní kouč Rick Jacques.

ME v baseballu
Skupina B
Česko - Španělsko 1:10.

Reklama

Související témata: