Hlavní obsah

České krasobruslení přišlo o jedinou sportovní dvojici

BRNO

Bez sportovních dvojic zůstalo před novou sezónou české krasobruslení. Jediný pár Karel Štefl, Olga Prokuronovová se rozpadl, neboť ruská krasobruslařka po hrůzostrašném pádu na lednovém mistrovství Evropy ve francouzském Lyonu už na další přípravu do Brna nepřijela.

Článek

Štefl tak zůstal bez partnerky a v nadcházející sezóně bude mít české krasobruslení ve sportovních dvojicích poloviční zastoupení pouze v italské reprezentaci. Dvaadvacetiletý brněnský bruslař Ondřej Hotárek se totiž chystá na start se sedmnáctiletou Laurou Magitteriovou z Milána. "U bruslařů ze zemí Evropské unie není potřeba mít občanství příslušné země. Stačí pouze souhlas domácího svazu," řekl dnes ČTK trenér Ivan Rezek.

Hotárek s Magitteriovou spolu bruslí už přes rok. Dohromady je dal český trenér Karel Fajfr, jenž působí v Německu. Při loňském soustředění italských bruslařů v Oberstdorfu chyběl talentované krasobruslařce partner. Fajfr kontaktoval Hotárkova otce a nová sportovní dvojice byla na světě.

V minulém týdnu už byli Hotárek s Magitteriovou připraveni ke svému premiérovému startu na závodech v Oberstdorfu. Italská federace ale opomenula včas Hotárka zaregistrovat a nový pár musel soutěžní premiéru odložit.

Reklama

Související témata: