Hlavní obsah

Cyklokrosař Dlask už má díky závodům po Vánocích

Možná nejvytíženějšími ze všech sportovců jsou mezi svátky cyklokrosaři. Vánoce a Silvestr pro ně prakticky neexistují, protože je během pár dnů čeká především v Belgii řada závodů.

Foto: archiv

Petr Dlask

Článek

Třeba takový Petr Dlask, vicemistr světa z roku 2001. V pátek naložil manželku i dvacetiměsíční dceru Vandu do auta a odcestovali do jejich belgického druhého domova kousek od Kalmhoutu, protože už v sobotu startuje v závodě 2. kategorie ve Wachtebeke.

"Musel jsem se chtě nechtě smířit s tím, že to takhle chodí. Štědrý den jsme si doma v Mladé Boleslavi udělali už 22. prosince. Je to takové divné, hlavně kvůli malé, ale jinak to nešlo. Taky bych byl radši doma, tohle je strašně hektické," přiznává Dlask.

Během dní, které většina lidí tráví v teple domova, bude skoro pořád závodit. "Na Štědrý den mě čeká závod v Nizozemsku u šéfa našeho týmu, 26. prosince Světový pohár v Hofstade, 28. jedu v Loenhoutu, na Silvestra mám Superprestige v Diegemu a 1. ledna závod seriálu GWA v Baalu," přibližuje nejbližší program.

V Belgii během sezóny žije, stejně jako Ausbuher či Štybar. Neustále dojíždění by ho stálo spoustu sil. "Rodina teď bude jezdit po závodech se mnou. Naštěstí jsou všechny kousek od baráku, nejdál asi osmdesát kilometrů." Stejně jako Štědrý den si moc neužije ani Silvestra. "Je to blbé, ale taková je holt cyklokrosová tradice," dodává jezdec belgické stáje Fidea.

Reklama