Hlavní obsah

Tým Predictor-Lotto chce žalovat Vinokurova a Astanu

PAŘÍŽ

Belgický tým Predictor-Lotto chce zažalovat dopingového hříšníka Alexandra Vinokurova a jeho stáj Astana, která po odhalení pozitivního nálezu odstoupila z Tour de France. Důvodem k soudnímu sporu má být fakt, že kvůli dopingu Vinokurova přišel cyklista belgického týmu Cadel Evans o vítězství v sobotní časovce.

Článek

"Náš jezdec Cadel Evans byl při časovce v Albi obrán o vítězství i následné pocty," uvedl tým Predictor-Lotto na své internetové stránce. Podle serveru cyclingnews.com bude stáj požadovat odškodné ve výši 10 milionů eur.

V sobotní jízdě proti chronometru porazil Evanse pouze Vinokurov, jenž si trochu nečekaně dojel pro první etapový triumf na letošní Tour. Tři dny nato se však po analýze jeho vzorku ukázalo, že si k úspěchu pomohl zakázanou transfuzí krve. "Cadel nemohl stát jako vítěz etapy na pódiu. Což znamená, že jsme přišli o možnost zviditelnění, kterou s sebou takový úspěch přináší," řekl belgické televizi mluvčí týmu Filip Demyttenaere.

Australan Evans je po vyřazení Michaela Rasmussena druhým mužem celkového pořadí Tour, před dnešní etapou měl na vedoucího Alberta Contadora ztrátu necelých dvou minut.

Reklama

Související témata: