Hlavní obsah

Čeští junioři v cross country na MS neuspěli, vyhrál Litscher

FORT WILLIAM

Už druhou zlatou medaili vybojoval na světovém šampionátu jezdců na horských kolech ve skotském Fort Williamu Švýcar Thomas Litscher. Po zisku nejcennějšího kovu ve štafetě nenašel přemožitele ani ve čtvrtečním závodu juniorů a vyhrál o 27 sekund před polským jezdcem Piotrem Brzozkou, který byl členem stříbrné štafety.

Článek

Mezi 99 startujícími byla i dvojice českých reprezentantů, ale na středeční stříbro Jitky Škarnitzlové nenavázali. Poté, co nikdo z nich nestartoval před rokem na Novém Zélandu, vyrazili na trať až z poslední řady. V průběhu závodu se sice dokázali posunout do čtvrté desítky, ale trenér Jiří Lutovský s jejich výkonem spokojen nebyl.

"Startovali sice zezadu, ale jiní se dokázali ze stejných pozic posunout podstatně více. Chyběl jim potřebný tah. K tomu, aby se dostali do první patnáctky, v což jsem doufal, neměli síly," řekl Lutovský.

Roman Bierski skončil devětatřicátý a prohlásil, že se mu nejelo špatně. "Jak jsme ale startovali zezadu, tak se to před námi ucpalo a poté jsem již neměl na to, abych se posunul dopředu. Zajel jsem lepší výsledek jak před rokem na mistrovství Evropy, ale spokojen být rozhodně nemohu," řekl novinářům v cíli Bierski.

Výsledky - cross country juniorů (34,2 km):
1. Litscher (Švýc.) 1:37:06, 2. Brzozka (Pol.) -27, 3. Fletcher (Brit.) -40, 4. Gehbauer (Rak.) -1:42, 5. Canal (Fr.) -1:51, ...38. Adel -8:10, 39. Bierski (oba ČR) -8:23.

Reklama