Hlavní obsah

Sinkewitz: V T-Mobile se dopovalo i po Tour 2006

BERLÍN

Podle německého cyklisty Patrika Sinkewitze se ve stáji T-Mobile dopovalo i po loňské Tour de France, na níž kvůli účasti ve španělské dopingové aféře nesměl startovat lídr týmu Jan Ullrich. Sinkewitz, který měl letos pozitivní test na testosteron, to řekl Německému cyklistickému svazu.

Článek

Sedmadvacetiletý závodník měl pozitivní test při červnové mimosoutěžní kontrole. Hájil se, že si jen namazal ruku mastí obsahující testosteron, ale T-Mobile ho okamžitě propustil. Ve snaze dosáhnout nižšího trestu přislíbil Sinkewitz spolupráci německým úřadům.

Nyní šest hodin vypovídal u sportovního soudu národního svazu, kde popisoval především metody, jaké lékaři používali při práci se zakázanými látkami. Sinkewitz při své výpovědi nebyl úplně konkrétní. "Neukázal prstem na jiné cyklisty. Nepadla žádná jména," uvedl jeho právník Michael Lehner. Předpokládá, že by jeho klient měl díky své spolupráci dostat maximálně roční trest místo obvyklého dvouletého zákazu činnosti.

V německém týmu se používal krevní doping

Podle německého experta na doping Wernera Frankeho se v německém týmu používal krevní doping ve spolupráci s univerzitní nemocnicí ve Freiburgu, kde pracovali bývalí týmoví lékaři Lothar Heinrich a Andreas Schmid.

Tiskový mluvčí T-Mobile Christian Frommert prohlásil, že jakýkoliv doping po Ullrichově kauze by byl jen počínáním jednotlivce, který by jednal v rozporu s týmovými zásadami.

Reklama