Hlavní obsah

Bývalá cyklistická stáj T-Mobile přišla o dalšího sponzora

FRANKFURT NAD MOHANEM

Cyklistická stáj Team High Road, bývalý T-Mobile, přišla o dalšího významného sponzora. Jen dva dny poté, co smlouvu s německým týmem kvůli dopingovým aférám vypověděl hlavní sponzor Deutsche Telekom, ukončila kontrakt i automobilka Audi.

Článek

"S odchodem Deutsche Telekomu z týmu jsme přišli o významného partnera a smysl pro další spolupráci," citovala ve čtvrtek agentura AP mluvčí Audi Iris Altigovou.

Tým amerického milionáře Boba Stapletona, který vlastní licenci ProTour až do roku 2010, už po ukončení smlouvy s Telekomem oznámil, že bude závodit pod názvem Team High Road. Jak navíc uvedl v tiskovém prohlášení, dodrží uzavřené smlouvy se všemi 29 jezdci včetně českého cyklisty Františka Raboně a dalšími spolupracovníky. Za předčasné ukončení smlouvy dostala stáj kompenzaci 40 miliónů eur.

Důvodem odchodu Telekomu byl poslední dopingový skandál kolem cyklisty Patrika Sinkewitze, který měl pozitivní test v červenci a navíc upozornil na to, že se v týmu dopovalo s vědomím lékařů ještě v roce 2006.

Reklama

Související témata: