Hlavní obsah

Trojici klubů čekají odvety, nejblíže postupu je Liberec

PRAHA

Tři české kluby budou v sobotních odvetách bojovat o postup do semifinále fotbalového Intertoto cupu. Nejnadějněji se jeví pozice Liberce, slušnou šanci živí Brno, Synot po domácí porážce může jen překvapit.

Foto: ČTK/Lukáš Machalínek

Nejdále k postupu má Synot. Na snímku bojuje staroměstský Martin Abrahám (vpravo) s útočníkem Wolfsburgu Topičem.

Článek

Liberec se Santanderem hodlá od 20 hodin zúročit vítězství 1:0 ze soupeřova hřiště. "Musíme zůstat obezřetní. Každý celek španělské ligy má kvalitu, protivník je navíc zase o týden dál v přípravě a zřejmě nastoupí i ve vylepšené sestavě," uvažuje trenér Ladislav Škorpil. K dispozici už má obránce Holeňáka, nejistý ale zůstává start záložníka Langera. "Láká nás vidina zápasů se Schalke," dodává útočník Jan Nezmar.

Brno možná se třemi forvardy

Brno bude po porážce ve Francii 1:2 dohánět s Guingampem jednogólovou ztrátu. Utkání začne na královopolském stadiónu také ve 20.00. "Musíme se víc nutit dopředu než v prvním duelu," je jasné kouči Karlu Večeřovi, který zvažuje, že postaví tři útočníky. "Na hrotu by operovali Došek se Švancarou, Pacanda by se stáhl víc do středu pole. Pokud zopakujeme výborný výkon z Francie, věřím, že přes silného soupeře přejdeme," přemítal.

Brňané budou postrádat kromě marodů Musila se Šustrem i v Guingampu vyloučeného stopera Schustera a Živného, jenž viděl třetí žlutou kartu.

Synot odletěl k odvetě do Wolfsburgu s jednobrankovým mankem. "Ještě se nevzdáváme. Na našem hřišti jsme sehráli vyrovnanou partii, ale zradila nás koncovka," tvrdí kouč Radek Rabušic, jenž nemůže počítat se středopolařem Činčalou, který bude naposledy chybět kvůli třízápasovému trestu za vyloučení.

Reklama

Související témata: